Guardian piše da Arsenal igra protiv kluba čiji su predsjednik i trener pušteni iz zatvora uz jamčevinu

Ugledni list posvetio se i sukobu Mamića s navijačima Dinama

FOTO: PIXSELL

Londonski Arsenal u srijedu gostuje u Zagrebu gdje će protiv Dinama odigrati utakmicu prvog kola Lige prvaka. Uoči tog dvoboja ugledni engleski list Guardian predstavio je hrvatsku momčad kao klub čiji su predsjednik i trener pušteni iz zatvora uz jamčevinu i koji ima bijesne navijače.

“Za braću Mamić, Zorana i Zdravka, put kluba prema Ligi prvaka počeo je u zatvorskoj ćeliji””, piše na početku teksta u čijem se nastavku detaljnije opisuje zašto se točno vodi postupak zbog utaje poreza protiv braće Mamić. Naglašava se da se policija bavi transferom Luke Modrića iz Dinama u Tottenham, još jedan londonski klub.

Zatim, prepričava se puštnanje Mamića iz zatvora i njihov dolazak na maksimirski stadion na utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch te se navodi da su zato to mjesto napustili najžešći Dinamovi navijači, Bad Blue Boysi.

Najavljuje se eksplozivno suđenje

U tekstu se mnogo govori o mržnji određenog dijela navijača prema Zdravku Mamiću te se spominje da na maksimirskom stadionu najčešće nema mnogo gledatelja te da bi utakmica s Arsenalom trebala biti iznimka. Kao iznimku slabe posjećenosti u Guardianu navode zadnju utakmicu između Dinama i Hajduka kada je stadion bio pun, a u tom trenutku su Mamići bili iza rešetaka.

Naglašava se da policijski postupak protiv braće Mamić još traje.”Utakmica s Arsenalom se čini poput elitne diverzije, a suđenje, kad god ono bilo, će biti eksplozivno”, piše na kraju teksta.