Guardiola kaže da bolje spava pred Borussiju no što je spavao prije Dinama

'Uvijek može biti opasno unaprijed upisivati tri boda', objasnio je

Pep Guardiola
FOTO: AFP

Nogometaši minhenskog Bayerna u nedjelju će, u sklopu 8. bundesligaškog kola, odigrati utakmicu protiv dortmundske Borussije na svojoj Allianz Areni. Bit će to ogled vodeće i drugoplasirane momčadi ljestvice njemačkog nogometnog prvenstva.

“Borussia igra vrlo dobro ove sezone i moji su igrači toga svjesni. Utakmica protiv Borussije uvijek je posebna, no o njoj ne možemo pričati kao o odlučujućoj. Nije to finale, igra se za tri boda i nakon nje ništa neće biti odlučeno”, siguran je trener njemačkih prvaka Josep Guardiola.

Posljednja utakmica koju je Bayern odigrao bila je ona protiv Dinama u 2. kolu skupine F Lige prvaka. Završila je 5-0 pobjedom favorizirane njemačke momčadi, a Guardiola kaže da je pred taj ogled nemirnije spavao nego sada, pred njemački derbi.

Puno izostanaka

“Uoči ovih utakmica spavam daleko bolje nego uoči primjerice Dinama. Zašto? Jer u takvim ogledima svi unaprijed upisuju tri boda. A to uvijek može biti opasno”, prenosi Goal riječi trenera minhenske momčadi koji bi i u nadolazećem derbiju trebao biti lišen usluga cijelog niza igrača.

Franck Ribery, Sebastian Rode, Medhi Benatia i Holger Badstuber i dalje su na popisu onih koje muče ozljede dok je nastup Arjena Robbena također pod znakom pitanja. Borussijin trener Thomas Tuchel u utakmicu će ući bez Nurija Sahina i Erika Durma.