Gvardiolov tata zbilja ima najveće srce: ‘Teško ja gledam te utakmice, žena i kćeri me smiruju…’

'Srce mi je ispunjeno. Neizrecivo', opisao je Tihomir Gvardiol dojmove s jučerašnje utakmice

FOTO: Screenshot HRT

Dok se njegov sin Joško jučer pripremao za utakmicu koja je plasirala Hrvatsku u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, njegov tata Tihomir Gvardiol dan je proveo na svom štandu na Dolcu. Ribu je prodavao i danas, kada je novinarki HRT-a Ruži Ištuk ispričao kako je doživio jučerašnju pobjedu Vatrenih.

“Gledao sam doma. Ja to jako teško gledam, jako emotivno proživljavam. Nije mi bilo lako gledati. Supruga i kćeri su me malo smirivale. Srce mi je ispunjeno. Neizrecivo, ne mogu vam opisati kako se osjećam”, rekao je Gvardiol stariji koji, dodaje, slavi od sinoć, pa nije ni spavao.

Nije mi bilo teško podržati sina

Svi koji su jutros došli na ribarnicu Dolac čestitali su mu na pobjedi u kojoj je sudjelovao njegov sin, a novinarki je bilo nevjerojatno da se danas pojavio na poslu. “To je moj život, ja to volim. Rođen sam u ribarskom mjestu, ribario sam. I dan-danas imam veze s ribom. Ne znam što bih drugo radio. Jednostavno, ja to obožavam”, objasnio je.

Joška je uvijek podržavao i vozio ga na treninge i utakmice. “Znali smo krenuti u 4-5 popodne i doći u pola noći, a ja se dižem u 4 sata ujutro. Nije mi to bilo teško, a nije bilo garancije hoće li uspjeti ili neće. Ali vi svom djetetu dajete ljubav”, kazao je Tihomir Gvardiol i za kraj ostavio poruku ekipi Vatrenih.

“Idemo do finala! Samo hrabro i vidimo se u Zagrebu na aerodromu sa zlatnom medaljom”, rekao je uz široki osmijeh, sličan kakav mu ima i sin.