Hajduk je svladao Inter 2-0, a mogao je slaviti i uvjerljivije

Utakmica je igrana u sklopu 8. kola hrvatskog nogometnog prvenstva

30.08.2015., SRC Zapresic, Zapresic - MAXtv 1. HNL, 08. kolo, NK Inter Zapresic - HNK Hajduk. Franck Zoa Ohandza. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Hajduka stigli su do tri boda nakon 2-0 pobjede ostvarene u Zaprešiću kod Intera. Utakmica je igrana u sklopu osmog kola hrvatskog nogometnog prvenstva.

Dvoboj je otvoren ranim pogotkom nakon što je već u petoj minuti ogleda Ohandza probio lijevi bok i odigrao povratnu loptu do Balića koji je s 20-ak metara prizemnim udarcem tjera u mrežu domaće momčadi. Inter je ovaj pogodak poprilično šokirao, a samo dvije minute kasnije mogli su primiti i novi da je Tudor iz blizine pogodio nakon što je Posavec obranio Ohandzin udarac.

Ipak, Hajduk u tom trenutku nije povisio vodstvo, baš kao niti u jedanaestoj minuti kada je zbog prekršaja nad Tudorom u kaznenom prostoru domaće momčadi sviran jedanaesterac. Pucao je Vlašić, a istaknuo se golman zaprešićke momčadi.

Tri stative

U 17. minuti nova šansa i gol za splitsku momčad, no poništen je trudi Milovića glavom nakon što je glavni sudac utakmice Bebek svirao prekršaj u napadu.

Inter je u 51. minuti igrački oslabljen nakon što je Komorski zaradio drugi žuti karton. Koju minutu kasnije mogao je domaćin i do izjednačenja, no udarac Mlinara završio je na vratnici.

Sve je rješeno u 69. minuti golom Ohandzea. Završilo je 2-0, a golova je moglo biti i još. Okvir vratiju, naime, treseao se tri puta.