Hajduk-Koper 4-1: Hajduk uvjerljivo izborio 3. pretkolo Europske lige

U 3. pretkolu Europske lige Hajduk će igrati protiv Strømsgodseta

23.07.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, HNK Hajduk Split - FC Koper. Strijelac prvog gola za Hajduk Tomislav Kis.
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši splitskog Hajduka plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola na Poljudu svladali slovenski Koper sa 4-1 (2-1) i tako nadoknadili 2-3 poraz otprije tjedan dana.

Strijelci za Hajduk bili su Tomislav Kiš (2), Jefferson (40), Mijo Caktaš (62) i Anton Maglica (69), dok je jedini pogodak za Koper postigao Matej Palčič (45+2).

Rani pogodak

Hajduk je poništio zaostatak iz prve utakmice već u 2. minuti, Roguljić je dobro opalio sa 20-ak metara, vratar Kopera Simčič uspio je tek odbiti loptu, a na odbijanac je najbrže reagirao Kiš i zatresao mrežu gostiju.

Nakon postignutog pogotka Hajduk se povukao i prepustio Koperu inicijativu, no slovenski predstavnik nije uspio stvoriti izgledniju priliku za pogodak.

U samoj završnici prvoga dijela postignuta su dva pogotka, po jedan sa svake strane. Hajduk je poveo sa 2-0 nakon odlične solo-akcije Brazilca Jeffersona, on je osvojio loptu na sredini igrališta, te krenuo ka suparničkom golu i zatim sjajnim udarcem sa 25 metara pogodio desni kut nemoćnog Simčiča.

Hajduk-Koper

Nažalost, u posljednjim trenucima prvog poluvremena obrana Hajduka je zaspala nakon jednog od brojnih centaršuteva gostiju, te je Palčič glavom s pet metara u mrežu pospremio ubačaj Rahmanovića.

Drugo poluvrijeme Hajduk je započeo aktivnije, a nagrada za takav pristup došla je u 62. minuti. Kiš je dobio loptu na lijevom krilu, te se sjurio do kaznenog prostora Kopera i potom odlično gurnuo loptu u prostor za natrčalog Caktaša koji se izvrsnim “lažnjakom” istovremeno oslobodio čuvara i obišao vratara, te potom iskosa pogodio za 3-1.

Moglo i uvjerljivije

Na 4-1 povisio je Maglica samo 10-ak sekundi nakon što je ušao u igru umjesto Kiša. Balić je izveo slobodni udarac s lijeve strane, a na njegovu prizemnu loptu najbolje je reagirao Maglica koji se odlično zagradio, a potom iz okreta i pogodio.

Do kraja utakmice Hajduk je mogao i povećati vodstvo, ali Sušić u 90. minuti nije iskoristio odlično dodavanje Vlašića kada je izbio sam pred Simčiča.

U 3. pretkolu Hajduk će igrati protiv norveškog Stromsgodseta. Prva utakmica na Poljudu na programu je 30. srpnja, a uzvrat u Drammenu 6. kolovoza.


 

Hajduk – Koper 4-1

Hajduk: Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Caktaš, Balić, Roguljić, Vlašić, Kiš

Koper: Simčič, Palčič, Šme, Hadžić, Črnigoj, Guberac, Halilovič, Tomić, Rahmanović, Galešić, Ivančić

90+3 minuta – KRAJ UTAKMICE.

90. minuta – Sjajna prilika Sušića nakon kombinacije s Vlašićem. Simčič je ovaj puta sačuvao svoju mrežu.

88. minuta – Nova šansa za Hajduk, no Vlašićevo ubacivanje s lijeve strane raščistili su igrači gostujuće momčadi.


PAOK – LOKOMOTIVA 6-0

84. minuta – Rezultatski potop momčadi Ante Čačića u Solonu. Zagrebačkih 2-1 je obećavalo, međutim, Lokomotiva je u Grčkoj doživjela pravi rezultatski potop. Na 6-0 je povisio svojim drugim pogotkom na utakmici slovački reprezentativac Robert Mak. Ovim je rezultatom utakmica i završila.


 

80. minuta – Žuti karton za slovensku momčad, kažnjen je Halilovič. Luka Vekić mijenja Antu Tomića.

77. minuta – Igru je napustio Andrija Balić umjesto kojeg je na travnjak utrčao Tino Sven Sušić. Istovremeno mijenja i slovenska momčad. U igru će Radujko umjesto Rahmanovića.

72. minuta – Kalinić siguran nakon odličnog Guberca. Kod Kopera je na travnjak ušao Pučko, izašao Šme.

70. minuta – GOOOOL! Tek nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru, Maglica se upisao na listu strijelaca. Balić je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a gužvu u kaznenom prostoru slovenske momčadi najbolje iskoristio Maglica udarcem s travnjaka za visokih 4-1 domaće momčadi.

69. minuta – Anton Maglica zamijenio je Kiša, strijelca prvog pogotka.

67. minuta – Žuti karton za Jeffersona.

63. minuta – Niti minutu nakon postignutog gola Caktaš je ponovno bio u šansi. Njegov udarac završio je iznad gola.

62. minuta – GOOOOOL! Mijo Caktaš povukao je kontranapad s centra igrališta, pred šesnaestercem na lijevoj strani predao loptu Kišu i spustio se prema golu. Kišova povratna lopta bila je precizna, baš kao i prizemni udarac Caktaša.


 

PAOK – LOKOMOTIVA 5-0

59. minuta – Grčka momčad predvođena hrvatskim trenerom Igorom Tudorom stigla je i do petog gola protiv Lokomotive. Autogol je zabio Tomislav Mrčela.


 

55. minuta – Žuti karton za strijelca prvog pogotka. Tomislav Kiš javno je opomenut zbog opasne igre.

53. minuta – Koper je imao priliku izjednačiti rezultat preko Črnigoja čiji udarac iz trka, upućen izvan šesnaesterca, završava visoko iznad grede Hajdukova gola. Trener Hajduka Burić izveo je prvu zamjenu igrača. Travnjak je napustio Roguljić, a ušao Maloku.

46. minuta – započelo je drugo poluvrijeme utakmice u Splitu. Obje su momčadi istrčale u istim sastavima.

45+2 minuta – GOOOOOL! Koji trenutak prije odlaska u svlačionicu, Hajduk je kažnjen slabom reakcijom obrane. Matej Palčič iskoristio je nabacivanje s lijeve strane i neometan glavom s nekih šest metara zatresao mrežu Lovre Kalinića.

40. minuta – GOOOOL! Sjajan gol Jeffersona za Hajdukovu prednost 2-0. Oduzeo je loptu na sredini terena, sjurio se prema gostujućem golu i s nekih 25 metara opalio u gornji kut.


 

STROMSGODSET – MLADA BOLESLAV 0-1

Promjena rezultata u Norveškoj. Mlada je zabila gol kojim je ukupan rezultat izjednačila na 2-2

 


PAOK – LOKOMOTIVA 4-0

35. minuta – Nogometaši PAOK-a ne prestaju puniti mrežu Lokomotive. Četvrti gol na utakmici zabio je Kitsiou. Rezultat je 4-0.


 

30. minuta – Črnigoj je zaprijetio vratima domaćina, no neprecizno pa je lopta prošla pored stative, a rezultat ostao nepromijenjen. U međuvremenu, na tribinama je sjajna atmosfera.


PAOK – LOKOMOTIVA 3-0

14. minuta – PAOK je zabio i treći gol Lokomotivi. Strijelac je Pelkas.


 

12. minuta – Žuti karton zaradio je Nižić zbog prekršaja suparnika na nekih 18 metara od gola. Slobodan udarac nije ugrozio Kalinićeva vrata.


PAOK – LOKOMOTIVA 2-0

9. minuta – Lokomotiva na gostovanju kod PAOK-a zaostaje već 2-0. Zagrebačka momčad slavila je u prvoj utakmici 2-1, a sastav Igora Tudora već na samome startu uvjerljivo je okrenuo rezultat u svoju korist. Strijelci su bili Perez u 3. i Mak u 9. minuti.


 

5. minuta – Sjajan pokušaj Ivančića s ruba kaznenog prostora. Hajdukov vratar Kalinić siguran na prvom testu.

2. minuta – GOOOOOL! Hajduk je zabio za vodstvo već na samom otvaranju utakmice. Na odbijenu loptu koju je izvan šesnaesterca ošto uputio Roguljić, a koju je Simčić obranio, natračo je Kiš i zabio s desne strane za uvodno vodstvo domaćina.

1. minuta – Utakmica je počela