Hajduk objavio da je doveo novog ofenzivca. U splitski klub stigao je mladi reprezentativac Roguljić

Ante Roguljić stigao je u Hajduk na posudbu iz Red Bulla

FOTO: Screenshot hajduk.hr

Ante Roguljić novi je igrač hrvatskog prvoligaša Hajduka, objavio je klub na službenim stranicama. O interesu splitskog tima za Roguljića, mladog hrvatskog reprezentativca, već se govorilo, a sad je objavljeno da je 19-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Hajduk doveo na posudbu iz njegovog matičnog kluba, austrijskog Red Bull Salzburga.

Roguljić je odmah nakon dolaska dao intervju za hajduk.hr u kojemu nije skrivao sreću zbog dolaska u splitski klub: “Za mene je odluka bila lagana. Jer svatko tko se rodio u Splitu i tko je hajdukovac od rođenja sanja o tome da jednog dana zaigra u dresu Hajduka. I ja sam o tome sanjao, i eto, to mi se na sreću i ostvarilo” , rekao je.

Sretan je i ambiciozan

“Dolazim s puno motiva i velikom ambicijom da se pokažem i nametnem treneru Damiru Buriću o kojem sam čuo sve najbolje. Želim pomoći Hajduku da bude još bolji. Vidio sam danas ždrijeb novog prvenstva i jedva čekam derbi s Dinamom. Želio bih da odmah pokažemo da će za Hajduk ova sezone biti puno bolja nego prošle sezone”, poručio je
Roguljić koji se veseli igranju u bijelom dresu.

Njegov dolazak prokomentirao je sportski direktor i bivši trener Hajduka Goran Vučević: “Ante Roguljić je mlad igrač, 19 mu je godina. Talentiran je, i posjeduje ogroman potencijal. To je razlog zašto smo ga doveli. Naravno, također važna stvar ovoj priči je to što je Ante Roguljić naše dite, rođen je u Splitu, ali je Vranjičanin, njegova obitelj je iz Vranjica. Ante osjeća Hajduk kao svoj klub”, rekao je.

Smatra se velikim talentom

Podsjetimo, već smo objavili da Hajduk svoju momčad za sljedeću sezonu želi ojačati Roguljićem koji se smatra jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa, a to je javio Dalmatinski portal.

Splitski klub navodno je već prije nekog vremena stupio u kontakt s Red Bullom i istražuje mogućnosti oko Roguljićevog transfera. Za hrvatskog nogometaša u Red Bull već su tada stigle neke ponude drugih austrijskih klubova.

https://www.youtube.com/watch?v=Yw5VYfFsD2I

Karijeru je Roguljić počeo u Omladincu iz Vranjica, nakon čega je prešao u splitski Adriatic. Poslije splitskog kluba zaputio se u Austriju. Bio je član mladih reprezentacija Hrvatske, od one do 15 godina pa nadalje, a sada je u timu do 21 godine.