Hajduk uvjerljivo poražen u prvoj pripremnoj utakmici, novo pojačanje iskazalo se panenkom

Burić za ovaj susret nije mogao računati na nekoliko bittnih igrača

Damir BurićP
FOTO: PIXSELL

U pripremnoj utakmici za nastavak sezone Hajduk je izgubio od mađarskog Ferencvaroša s 2:4. Trener Damir Burić za ovaj susret nije mogao računati na igrače poput Vlašića, Kalinića, Veleza, Velazqueza i Ohandze. Hajduk je poveo u 12. minuti preko Jeffersona, a Mađari su su devet minuta kasnije izjednačili preko Andrasa Radoa, da bi preokenuli golom Zoltana Gera (26).

Panenka Arteaga

U drugom poluvremenu u 75. minuti na 3:1 povećao je Popov, a u 77. Busai se upisao u strijelce. Četiri minute poslije debitant u momčadi Hajduka Manuel Arteaga izborio je penal kojeg je i sam realizirao i to panenkom.

“Kad izgubiš ne možeš biti zadovoljan, ali ova utakmica protiv jednog jakog protivnika kao što je Ferencvaroš, koji je već nakon prvog dijela prvenstva defakto osigurao naslov prvaka Mađarske, pokazala nam je i neke dobre stvari”, rekao je poslije utakmice pomoćni trener Hajduka Joško Španjić te je pojasnio svoju izjavu.

Želja očigledna

“Prvenstveno tu mislim na zalaganje i pristup naših igrača, tu im ne možemo ništa zamjeriti. Vidjeli ste da su naši igrači željeli, da su se borili i to je ono što tražimo od njih na svakom treningu i na svakoj utakmici. Bilo je i nekih stvari koje moramo popraviti, ali to su stvari za internu analizu.”

Hajduk: Stipica – Juranović, Milović, Bilji, Milić – Jefferson, Balić – Maloku, Sušić, Tudor – Bencun (drugo poluvrijeme: Grbić – Juranović, Milović, Nižić, Pejić – Jefferson, T. Bašić – Roguljić, Bencun (od 71. Prskalo), Tudor – Arteaga).

Strijelci: 1:0 – Jefferson (12), 1:1 – Rado (21), 1:2 – Gera (26), 1:3 – Popov (75), 1:4 – Busai (76), 2:4 – Arteaga (81-11m).