Hezonja kaže da hrvatsku košarkašku reprezentaciju okružuje previše dušebrižnika koji joj nisu potrebni

Očekuje i da će sa Šarićem nositi igru reprezentacije u nadolazećim godinama

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski košarkaški reprezentativac i član NBA kluba Orlando Magic Mario Hezonja rekao je u razgovoru za portal Radiotelevizije Slovenije da “reprezentaciju okružuje previše dušebrižnika koji joj nisu potrebni.”

Hrvatska košarkaška reprezentacija, podsjetimo, oprostila se od ovogodišnjeg Europskog prvenstva uvjerljivim 59-80 porazom od Češke u osmini finala natjecanja, pri čemu je uz omjer pobjeda i poraza 3-3 zauzela deveto mjesto ukupnog poretka. Hezonja se osvrnuo na turnir čijoj je skupini C domaćin bio Zagreb pri čemu je, uz izdvajanje utakmice protiv Slovenije, kritizirao posjećenost turnira.

Sramota

“To je bila sramota i za organizatore i nas. U Zagrebu nismo igrali loše, ali u Francuskoj ispod svake kritike. To nije bilo to. Takve utakmice se ne smiju dogoditi. Bila je to najvažnija utakmica prvenstva, a mi smo u njoj bili najslabiji”, kazao je Hezonja koji je u ogledu protiv Češke ostvario učinak od deset poena, devet skokova, ali i pet izgubljenih lopti.

Tvrdi da je igrao ozlijeđen:

“Imao sam problema s prstom i izbornik mi je rekao neka sam odlučim hoću li nastupiti. Za svoju ću državu jednostavno uvijek igrati i prešao sam preko te ozljede.”

On, Šarić i ostali

10.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 05. kolo, Gruzija - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Mario Hezonja, Dario Saric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL

Dodao je Hezonja da NBA liga nudi velike različitosti u odnosu na Europu, da ne osjeća pritisak zbog usporedbi s Draženom Petrovićem i zaključio da zna što donosi budućnost hrvatskoj košarci. Svjestan je da će ju oblikovati on zajedno s Darijem Šarićem i ostalim nadarenim košarkašima koji će se odazvati pozivu u reprezentaciju nakon što se dogovori ‘što i kako’ te je dodao da onaj dio o dušebrižnicima s početka teksta.