Hezonji će sada rasti minutaža u Orlandu, ali samo promijeni li ove brojke

U ovoj godini Hezonja je na 20 posto šuta za tricu i 24 posto ukupno

ATLANTA, GA - JANUARY 18: Mario Hezonja #23 of the Orlando Magic drives against Al Horford #15 of the Atlanta Hawks at Philips Arena on January 18, 2016 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Minutaža Marija Hezonje u dresu Orlando Magica trebala bi u nadolazećim utakmicama rasti, a dokaz tome stigao je i u sinoć odigranom susretu protiv Atlanta Hawksa. Odigrao je hrvatski košarkaš 24 minute tog dvoboja, ponajviše zahvaljujući činjenici da je ozlijeđen Victor Oladipo i da će sastav Magica neko vrijeme biti lišen njegove pomoći.

Ozljeda koljena udaljit će Oladipa na neko vrijeme iz kombinacija trenera momčadi Scotta Skilesa što je popriličan udarac za sastav s Floride ako se zna da je riječ o igraču od kojeg je Magic kroz posljednjih pet utakmica prosječno dobivao više od 20 poena. Hezonja je taj koji će najviše profitirati njegovim izostankom, no morat će pripaziti da mu se prečesto ne događa večer prepuna promašaja kao u ogledu protiv Hawksa u kojem je promašio svih pet pokušaja za tricu i kombinirano iz igre gađao 3-14.

Ovisit će o izvedbama

“Nismo sigurni koliko će Victor izbivati, ali Mario mora biti taj koji će nam pomoći. Za njega bi to moglo značiti više minuta, no to će ovisiti i o njegovoj izvedbi na parketu”, kazao je u najavi ogleda protiv Atlante Skiles.

Službena stranica kluba podsjeća da Hezonja u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi ima velikih problema s obranom te da mnoge momčadi u ligi, baš kao i braniči suparničkih momčadi, svoju napadačku igru slažu baš preko njega.

Slabih 24 posto šuta

Što se njegove napadačke igre tiče, Hezonja nudi prosjek od 4.4 poena po susretu, a iza njega baš i nije blistav ulazak u kalendarsku godinu. Zaključno s utakmicom protiv Atlante, Hezonja je u 2016. nastupio u osam utakmica za svoj sastav koji je upisao samo jednu pobjedu i čak sedam poraza. Puknuo je prema suparničkim koševima u tom razdoblju 41 loptu, a samo deset pronašlo je put kroz obruč.

Prosjek od 24 posto preciznosti nikako ga ne gura među prve šuterske opcije svoje momčadi, a potvrđuju to i pokušaji za tri poena. U istom razdoblju, dakle od početka godine, Hezonja tricu gađa 3-15, slabih 20 posto.

hezonja
Screenshot