Nekad je nužno odabrati stranu

HNS je maknuo Vukojevića iz stožera zbog onog glupog videa o Ukrajini; Vida im, izgleda, nije problematičan

Vukojević je objavio snimku na kojoj poručuju kako je pobjeda protiv Rusije za Ukrajinu

FOTO: screenshot

HNS je objavio kako su zbog sporne snimke odlučili razriješiti Ognjena Vukojevića dužnosti suradnika stručnog stižera hrvatske reprezentacije. Vukojević više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstu u Rusiji.

Vukojević je nakon susreta s Rusijom na društvenim mrežama objavio snimku u kojoj on i Domagoj Vida poručuju da je pobjeda posvećena Ukrajini. Obojica su dugo igrala u Ukrajini, a Vida je tijekom kratke snimke uzviknuo “Slava Ukrajini” što je usklik koji se povezuje s ukrajinskim nacionalistima.

HNS je poštedio Domagoja Vidu

HNS se danas ispričao ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije, a isto su napravili i Vukojević i Vida. Poručili su da nisu imali namjeru da njihova poruka ima političke konotacije, ali su ostavili prostor za takve interpretacije.

Vida je zbog poruke dobio i upozorenje Fife, no HNS ga je očito odlučio poštedjeti bilo kakvih sankcija. Snimka je inače par minuta nakon objave maknuta, ali se dotad već proširila internetom.

Priopćenjem se javio i Vukojević

Ispričao se i Vukojević koji je naglasio kako poštuje odluku vodstva HNS-a.

“Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati”, kazao je Vukojević.

Vukojević je već drugi član hrvatske reprezentacije koji je morao ranije kući sa svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon utakmice s Nigerijom iz tabora je potjeran i napadač Milana Nikola Kalinić. Kalinić je navodno bio nezadovoljan statusom u reprezentaciji i zato je odbio ući u igru u utakmici protiv Brazila i protiv Nigerije nakon čega ga je Dalić poslao kući.