HNS nije postavio zamjene za uhićene šefove (Mamića i Vrbanovića), poručuju da Savez potpuno normalno funkcionira

Poručuju da nisu predviđene zamjene za ovaj rekativno kratki preiod

23.05.2012., Varazdin - Celnistvo Dinama i buduci predsjednik HNS-a Davor Suker stigli su na sastanak s gradonaclnikom Goranom Habusem kako bi pokusali spasiti NK Varazdin. Prije sastanka ugostio ih je bivsi trener Dinama Branko Ivankovic u svom sportskom centru TTS. Zdravko Mamic, Davor Suker, Ante Cacic i Damir Vrbanovic.
Photo:
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez nije postavio zamjene za svojeg prvog dopredsjednika Zorana Mamića i izvršnog direktora Damira Vrbanovića dok su oni u istražnom zatvoru, potvrdili su Telegramu iz HNS-a.

“Nisu predviđene zamjene za ovaj najavljeni, relativno kratki period, Savez normalno funkcionira”, poručio je za Telegram glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

HNS je u utorak održao sjednicu svojeg Izvršnog odbora, nakon koje je predsjednik Saveza Davor Šuker istaknuo da vjeruje u nevinost Mamića i Vrbanovića.

Kažu da nema potrebe obavijestiti Uefu

Šuker je na konferenciji za novinare na kojoj se već dugo nije vidjela takva gužva, poručio kako je na sjednici IO vladalo veliko jedinstvo, a donijeto je niz važnih zaključaka.

“Na sjednici je vladalo veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, a najvažniji zaključak je da su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno. Čekat ćemo sudski rasplet,” kazao je Šuker dodavši kako nema potrebe obavještavati UEFA-u o uhićenjima.

HNS vjeruje u nevinost

Nakon završetka IO-a HNS je objavio priopćenje u kojem se navodi kako “HNS vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića.”

“Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića. Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom, kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu”, objavio je HNS nakon sjednice Izvršnog odbora.