Hokejaši Medveščaka pobijedili goste iz 11.300 kilometara udaljenog Vladivostoka

Bio je to dvoboj najzapadnije i najistočnije momčadi lige

28.08.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 02. kolo, KHL Medvescak - Admiral Vladivostok. Nikita Lisov, Tom Zanoski. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U susretu 2. kola KHL lige hokejaši Medveščaka su pred 6,000 gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova pobijedili Admiral 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Medveščak je u srijedu izgubio 2-3 nakon raspucavanja od Amura, no u drugom nastupu nove sezone ‘medvjedi’ su zaigrali daleko bolje i zasluženo su stigli do slavlja.

Golove za Medveščak zabili su Radek Smolenak (20. minuta), Geoffrey Kinrade (22.) i Marek Kvapil (51.), dok je strijelac za goste bio Aleksander Kuznjecov (30.).

Bio je to četvrti međusobni susret ova dva kluba i treća pobjeda Medveščaka. Zanimljivo, bio je to i sudar majzapadnije i najistočnije momčadi KHL lige. U ‘brlogu’ je nastupio klub iz 11.300 km udaljenog Vladivostoka.

Medveščaku slijede još tri domaće utakmice – 30. kolovoza protiv Sibira iz Novosibirska, 1. rujna protiv Metallurga NK iz Novokuznetska, te 3. rujna protiv Dinama iz Rige.