HOO po prvi put izglasao financijski plan bez usvojenog državnog proračuna

Hrvatski kendo savez i Hrvatski cheerleading savez postali su privremeni članovi

08.06.2015., Zagreb - Konferencija za medije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) povodom odlaska hrvatske sportske delegacije na Europske igre u Baku. Na konferenciji je potpisan i sponzorski ugovor izmedju tvrtke Porsche Croatia i Hrvatskog olimpijskog odbora. Nakon konferencije hrvatska sportska delegacija zaputila se autobusom za Ljubljanu odakle zajedno sa slovenskom delegacijom lete za glavni grad Azerbajdzana. Zlatko Matesa. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 42. sjednici održanoj u utorak u Zagrebu jednoglasno je usvojila Program javnih potreba sporta državne razine i financijski plan HOO-a za 2016. godinu u iznosu od 157.171.619,00 kuna.

Obzirom na činjenicu da nije donesen državni proračun, HOO je obavezan donijeti plan financiranja hrvatskog sporta za prva tri mjeseca sljedeće godine. Skupština je jednoglasno usvojila Program javnih potreba sporta državne razine i privremeni financijski plan HOO-a za prvo tromjesečje 2016. u iznosu 30.753.611,00 kuna.

Usvojen Pravilnik o kategorizaciji sportaša

“Po prvi put HOO radi svoj financijski plan bez usvojenog državnog proračuna, obzirom na okolnosti, no ovom prigodom se moramo zahvaliti ministru Vedranu Mornaru koji je pokazao veliko razumijevanje za hrvatski sport u ovoj situaciji kada još nemamo formiranu Vladu”, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša vezano uz financijski plan HOO-a za olimpijsku 2016.

Uz jedan suzdržani glas, članovi Skupštine su usvojili Pravilnik o kategorizaciji sportaša. HOO je odlukom Skupštine dobio dva nova člana, Hrvatski kendo savez i Hrvatski cheerleading savez primljeni su u svojstvu privremenog člana.