Hornetsi su odali priznanje ocu Stepha Curryja, a onda je on napravio nešto nezaboravno i sebe stavio u prvi plan

CHARLOTTE, NC - DECEMBER 02: Stephen Curry (30) of the Golden State Warriors makes a no look pass as he is defended by Jeremy Lamb (3), kemba Walker (15) and Cody Zeller (40) of the Charlotte Hornets at Time Warner Cable Arena on December 2, 2015 in Charlotte, North Carolina. The Warriors defeated the Hornets 116-99.   Brian A. Westerholt/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Priča ide ovako: Golden State Warriorsi stigli su u Charlotte na utakmicu protiv Hornetsa koje uobičajeno komentira Dell Curry, legenda tog kluba koji je i dalje njihov najbolji strijelac i tricaš. Trenutačno jednako važno, najbolji šesti igrač NBA lige iz 1994., otac je Stephena Curryja, najkorisnijeg igrača osnovnog dijela prošle sezone i apsolutno dominantnog i u ovoj.

“Nemoj mi pokvariti večer”, kazao je otac sinu tijekom intervjua kojeg je Stephan vodio u večeri u kojoj je Dellu klub odao priznanje za sve napravljeno u karijeri. Vođa dominantne i jedine neporažene momčadi lige u ovom trenutku takvo što nije niti mogao niti želio obećati.

Ludilo treće četvrtine

Ne samo da nije poslušao oca nego je Stephen odigrao možda i najbolju utakmicu sezone u 116-99 pobjedi kojom su Warriorsi svoj rekordni niz produljili na 20-0. Briljirao je iza crte za tri poena (8-11) ali i sa svakog drugog mjesta na parketu (14-18) u pola sata provedenih u igri. I to mu je bilo dovoljno za 40 poena i nezaustavljivu treću četvrtinu u kojoj je ubacio 28 koševa, od čega 24 posljednja svoje momčadi u tom razdoblju. Uz pogođenih 10 od 11 pokušaja i bez promašaja za tricu, a ‘stavio’ ih je pet. Ostatak Warriorsa dodao je pet poena, a kompletan sastav Hornetsa sedam manje od nezaustavljivog šutera.

“Atmosfera je bila sjajna, posebice zbog ceremonije koja je upriličena ocu. Lijepo je bilo biti dio toga, slušati govor na poluvremenu i stajati uz obitelj. Bila je to dobra večer, ne mogu više tražiti”, kazao je Curry mlađi kojeg je očito ceremonija nadahnula za nezaboravnu treću dionicu igre.

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets – Golden State Warriors 99-116
Washington Wizards – LA Lakers 104-108
Detroit Pistons – Phoenix Suns 127-122 (produžetak)
New York Knicks – Philadelphia 76ers 99-87
Atlanta Hawks – Toronto Raptors 86-96
Chicago Bulls – Denver Nuggets 99-90
Houston Rockets – New Orleans Pelicans 108-101
San Antonio Spurs – Milwaukee Bucks 95-70
LA Clippers – Indiana Pacers 91-103