Hrvatska danas u Osijeku igra prijateljsku utakmicu protiv Izraela, a Ante Čačić se sprema na taktičke eksperimente

Prva je to utakmica koju će Vatreni odigrati nakon četiri mjeseca pauze

10.10.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj. Skupina H, Hrvatska - Bugarska. Luka Modric. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u srijedu u 18 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku očekuje prijateljska utakmica protiv Izraela, koju će Vatreni iskoristiti za pripremu za ovogodišnje Europsko prvenstvo u Francuskoj. Tekstualni prijenos utakmice pratite na Net.hr-u.

Prva je to utakmica koju će Vatreni odigrati od studenog prošle godine i prijateljskog dvoboja s Rusijom, a hrvatski izbornik Ante Čačić novinarima je u utorak potvrdio da će ovu utakmicu iskoristiti za isprobavanje raznih taktika, a formacija o kojoj najviše razmišlja je 3-5-2, s Marijom Mandžukićem i Nikolom Kalinićem u napadu.

S dvojicom u napadu

`Na Euru nam se može pojaviti potreba igre s dva klasična napadača i moramo sve provjeriti. Protiv Rusije smo posljednjih dvadesetak minuta igrali u formaciji 3-5-2, a nitko to nije primijetio i to nije tada loše izgledalo, dapače. Igru s dva napadača želim ponovno isprobati, a Mandžukić i Kalinić su pokazali da se dobro slažu i funkcioniraju zajedno. Tako da želim da igraju što više`, rekao je Čačić.

O Izraelcima izbornik Vatrenih ne zna mnogo, ali siguran je da će u utakmicu ući puni motiva. `Malo su nam nepoznati. Sigurno smo im velik izazov i učinit će sve da iz Osijeka odu rezultatski neokrznut. Jako su dobri u veznom redu i napadu, a nešto su slabiji u obrani`, otkrio je.

Bez Rakitića

U ovoj utakmici Čačić zbog ozljede neće moći računati na jednog od najvažnijih svojih nogometaša Ivana Rakitića koji je u utorak dobio nagradu Vatrena krila koju Klub navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni dodjeljuje najsrčanijem igraču nacionalne vrste. No, čini se da ga taj izostanak ne brine previše.

`Njegova ozljeda nije velika, ali žalosti me što neće igrati u ovim pripremnim utakmicama. Na sreću, u kadru su ostali, a Hrvatska je bogata izvrsnim igračima na njegovoj poziciji. Tu imamo Modrića, Kovačića, Brozovića i Badelja`, poručio je hrvatski izbornik.

[nethr_galerija url=”https://net.hr/sport/izvrsna-atmosfera-trening-vatrenih-u-osijeku/”]

Prvi put u novom dresu

Hrvatska reprezentacija u utakmici protiv Izraela po prvi šput će istrčati u novim dresovima u kojima će igrati i na Europskom prvenstvu u kojemu su smješteni u skupini s reprezentacijama Španjolske, Češke i Turske.