Futsal reprezentacija poražena od Kazahstana 4-2, za četvrtfinale EP-a potrebna visoka pobjeda protiv Rusije

Hrvatska je ove sezone ispala i iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

11.02.2012., Arena Zagreb, Zagreb - UEFA futsal EURO 2012., utakmica za 3. mjesto Hrvatska - Italija. Ivo Jukic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska futsal reprezentacija poražena je od Kazahstana 4-2 (3-1) u prvoj utakmici Europskog prvenstva koje se igra u Beogradu i za ulazak u četvrtfinale trebala bi pobijediti favorita Rusiju s najmanje dva pogotka prednosti, što se čini malo vjerojatnim.

Selekcija izbornika Mate Stankovića slabo je igrala u obrani i Kazahstanci su radili velikih problema pred golmanom Jukićem. Napadi hrvatskih reprezentativaca bili su neučinkoviti, a i kada su uspjeli uputiti udarac na gol, golman Kazahstana Higuita ih je zaustavljao.

S Rusijom u nedjelju

Kazahstan je bio dominantan u igri (45-23 u udarcima na gol), pogotovo u prvom dijelu. Hrvatska je u drugom dijelu pritisnula Kazahstan koji se solidno branio, primivši samo jedan pogodak, onaj Sutona u 33. minuti (u prvom dijelu zabio je Matošević).

Tako se nastavljaju loši rezultati hrvatskog futsala nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u nedjelju protiv Rusije (18.30 sati).