Hrvatska izvukla ovogodišnje finaliste Davis Cupa. Za Ćorića smo favoriti

Belgija i Hrvatska će se sastati od 4. do 6. ožujka iduće godine

NEW YORK, NY - AUGUST 31: Borna Coric of Croatia reacts after a point to Rafael Nadal of Spain during their Men's Singles First Round match on Day One of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.
FOTO: AFP

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija će u prvom kolu Svjetske skupine 2016. godine gostovati u Belgiji, odlučeno je na izvlačenju održanom u Santiago de Chileu. To znači da će prvi suparnik hrvatskim tenisačima biti ili osvajač ili finalist ovog natjecanja za 2015., budući da će krajem studenoga u Gentu u finalu Davis Cupa Belgija ugostiti Veliku Britaniju.

Belgija i Hrvatska će se sastati od 4. do 6. ožujka iduće godine, a mjesto odigravanja i podloga bit će određeni naknadno. Domaćinstvo je automatizmom pripalo belgijskom sastavu, jer je posljednji okršaj ovih dviju reprezentacija bio u Rijeci 2004. godine, kad je Hrvatska slavila rezultatom 3-2.

Opet u goste

U postavi domaćina, iako nije igrao, bio je i sadašnji izbornik reprezentacije Željko Krajan, a sve je bilo odlučeno već u subotu, nakon što su Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru svladali Dicka Normana i Kristofa Vliegena, povisivši rezultat na nedostižnih 3-0.

“Moglo je biti bolje, ali i lošije, šteta je što opet moramo u goste”, rekao je Krajan.

“Oni su sada u zanimljivoj situaciji, čeka ih finale, a ako svoje naslov to će sigurno donijeti još bolu atmosferu za naš susret. Kao što sam rekao nakon pobjede nad Brazilom, ako budemo u kompletnom sastavu nikome neće biti lako protiv nas, što vrijedi i za Belgiju”, dodao je hrvatski izbornik.

Trojica među 100

Belgija trenutačno ima trojicu tenisača rangiranih među stotinu najboljih na ATP listi, a među njima najuspješniji je David Goffin, koji je 15. igrač svijeta. Slijede Steve Darcis (59.) i Ruben Bemelmans (89.).
Prošlog vikenda Belgija je u polufinalu sa 3-2 u Bruxellesu svladala Argentinu, a osim spomenute trojice u sastavu je bio i Kimmer Coppejans (132.).

“Što je, tu je, opet moramo u goste. Belgija ima dobar sastav, ali je dosta velika razlika igra li Goffin ili ne. Ako osvoje naslov možda ga neće biti u ekipi protiv nas, što bi nam dosta olakšalo posao, ali i s njim u sastavu mislim da smo blagi favoriti”, rekao je Borna Ćorić, koji, kao Krajan, očekuje da će se igrati na dvoranskom betonu, a ne na zemlji, kao što će biti slučaj u finalu Belgija – Velika Britanija.

Ukoliko prođe Belgiju, Hrvatska će i u četvrtfinalu (od 15. do 17. srpnja) biti gost: u Australiji ili SAD-u.