Hrvatska na novoj Fifinoj ljestvici pala za tri mjesta i sada je 19., Belgija po prvi put najbolja

Drugo mjesto je zadržala Njemačka, a dosadašnji lider Argentina je treća

10.10.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj. Skupina H, Hrvatska - Bugarska. ivan rakitic
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Na novoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija, koju je ta organizacija objavila u četvrtak, hrvatska nacionalna nogometna momčad pala je za tri pozicije i sada zauzima 19. poziciju. Na ljestvici je po prvi put u povijesti prvoplasirana reprezentacija Belgije, koja je na prethodnoj listi bila treća.

Na prvom mjestu Belgijci su zamijenili Argentinu koja je sada treća, a na drugom mjestu je ostala reprezentacija Njemačke.

Austrija napredovala, Wales nazadovao

Među prvih deset momčadi svijeta ušla je reprezentacija Austrije koja je uvjerljivo osigurala Europsko prvenstvo i nagrađena je 10. mjestom na Fifinoj listi, a u top 10 više nema Walesa koji je pao sedam pozicija i sada je 15.

Najviše po rankingu je napredovala reprezentacija Čada koja je s napredovala za 39 mjesta i sada je na 136. poziciji. S druge strane, najveći pad zabilježila je nacionalna momčad Sudana koja je nazadovala za 44 pozicije i sada je 84.