Hrvatska ostala na jednom predstavniku u Australiji, Čilić izborio treće kolo, ispala Ana Konjuh

Konjuh je ponovno ispala s jednog Grand Slam turnira od iste igračice

Croatia's Marin Cilic hits a return against Spain's Albert Ramos during their men's singles match on day three of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2016. AFP PHOTO / GREG WOOD-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / GREG WOOD
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Marin Čilić bez većih problema izborio je treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. Čilić je u drugom kolu bio bolji od španjolskog tenisača Alberta RamosVinolasa, koji je u prvom kolu svladao Bornu Ćorića.

Čilić je slavio u tri seta 6-4, 6-3, 7-6, a tijekom meča je imao 17 aseva. Za prolaz u osminu finala borit će se protiv Roberta Bautiste, trenutno 21. tenisača svijeta.

Konjuh ispala

U međvremenu, hrvatska tenisačica Ana Konjuh ispala je u drugom kolu Australian Opena nakon poraza od Ruskinje Darie Kasatkine u dva seta 4-6 i 3-6. Konjuh je tako ponovno ispala s jednog Grand Slam turnira od iste igračice, budući da ju je Kasatkina pobijedila u dva seta i prošle godine na US Openu.

Mlada hrvatska tenisačica došla je u Melbourne nakon četveromjesečne pauze, jer zbog ozljede leđa nije igrala od rujna prošle godine, a u prvom kolu uspjela je izbaciiti Poljakinju Urszulu Radwansku nakon velike borbe u tri seta 0-6, 6-4 i 6-3.

Ana Konjuh of Croatia watches on the ball to return against Caroline Wozniacki of Denmark during their second round match at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on September 23, 2015. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
Ana Konjuh AFP

Slab servis

U meču protiv 69. tenisačice svijeta Konjuh je slabo servirala, imala je 57 posto uspješnosti prvog servisa i svega 48 posto realiziranih poena na prvom servisu. Šest puta je izgubila servis, a protivnici uzela tri servisa, napravila 12 dvostrukih servis pogrešaka prema tri Kasatkine, te napravila 47 neprisiljenih pogrešaka u odnosu na 21 grešku suparnice.

Ruskinja će u 3. kolu igrati protiv prve nositeljice i braniteljice naslova u Melbourneu Amerikanke Serene Williams.Od hrvatskih tenisača na Australian Openu ostao je samo Marin Čilić, dok su se od prvog Grand Slama u sezoni odmah na početku oprostili Borna Ćorić, Ivo Karlović i Ivan Dodig, kao i Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić.