Hrvatska ragbijaška reprezentacija u neizvjesnoj je gostujućoj utakmici pobijedila Izrael

Europski kup nacija nastavlja se sljedeće subote, a Hrvatska igra s Maltom

31.10.2015., Zagreb - Na stadionu NSC Stjepan Spajic odrzana ragbi utakmica izmedju ragbi Hrvatske reprezentacije i University of Oxford ragbi kluba iz Engleske.  
Photo:
FOTO: PIXSELL

Hrvatska muška ragbijaška reprezentacija u subotu je u Netanyji pokraj Tel Aviva odigrala utakmicu Europskog kupa nacija skupine 2A i svladala reprezentaciju Izraela s 26-21.

U neizvjesnoj utakmici, u kojoj su se momčadi stalno izmjenjivale u vodstvu, Hrvatske je do pobjede došla u završnim minutama utakmice zahvaljujući najboljem pojedincu, Jasonu Newtonu i njegovom polaganju u 79. minuti.

Odluka u završnici

Izraelci su prvo poluvrijeme završili vodstvom 13-9, iako je Hrvatska dominirala i imala premoć na terenu, no zbog većeg broja pogrešaka, hrvatski reprezentativci nisu se uspjeli rezultatski odvojiti. Izraelci su jedinim polaganjem u prvom dijelu došli do prednosti 13-9.

I nastavak je bio izjednačen, a nakon svakog vodstva Hrvatske, Izraelci su ponovno poentirali i vraćali neizvjesnost. Tako je bilo sve do 79. minute susreta, kad je Jason Newton nakon odlične reakcije postigao polaganje, a potom bio precizan i u pretvaranju za konačnih 26-21.

Slijedi Malta

Europski kup nacija nastavlja se sljedeće subote, kada Hrvatska u Splitu dočekuje reprezentaciju Malte.