Hrvatska U-19 reprezentacija saznala je protivnike u skupini na Euru (i neće biti nimalo lako)

Hrvatsku je ždrijeb smjestio u grupu B s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom

ZADNJA IZMJENA: tra 12, 2016
Foto: PIXSELL

Hrvatska reprezentacija do 19 godina saznala je protivnike u skupini na Europskom prvenstvu koje će se održavati od 11. do 24. srpnja u Njemačkoj. Mlade Vatrene ždrijeb je smjestio u grupu B s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom.

`Dobili smo jaku skupinu i jako motivirajuće suparnike. Engleska je u Elitnom kolu izbacila Španjolsku, a s njome smo igrali i protekle godine u rujnu te znamo koliko je to fizički moćna momčad. Francuzi su, pak, Elitno kolo završili sa sve tri pobjede i bez primljenog gola. Skupina je dobra i možda je bolje za nas da se radi o jakim protivnicima, budući da se prema nekim našim prijašnjim iskustvima pokazalo da nas jači suparnici dodatno motiviraju`, prenosi izjavu hrvatskog izbornika Ferde Milina službena stranica HNS-a.

U lov na ostvarenje cilja

Milin je zatim otkrio cilj mladih Vatrenih.

“S obzirom na imena i tradiciju suparničkih reprezentacija očekujem da će nas možda lagano podcijeniti, budući da mi imamo dosta igrača iz 1998. godišta. No, mi ćemo se spremiti najbolje što možemo i pokušat ćemo ostvariti naš temeljni cilj na Europskom prvenstvu, a to je da budemo među najboljih pet reprezentacija u Europi”, rekao je.

Težak ždrijeb

Ždrijeb je prokomentirao i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

“Smatram da je svima jasno da je ždrijeb vrlo težak, međutim, sve reprezentacije koje se plasiraju na Europsko prvenstvo čine težak ždrijeb, bili to i Austrijanci kao nešto laganiji suparnici. No, sve je to isto jer su sve reprezentacije jednako kvalitetne. Ono što je sigurno jest da će naši igrači, pa čak i zbog psihološkog momenta zbog činjenice da se radi o velikim reprezentacijama, morati biti svaku utakmicu maksimalno unutra. Iz tog se razloga ne bojim da ćemo biti pravi. Teško je ipak zagarantirati rezultat, no cilj je jasan, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve ostalo vidjet ćemo na Euru u Njemačkoj”, poručio je.

Maj Gašparac
Novinar
2176 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program