Hrvatski boksači u ponedjeljak doznaju protivnike na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Dohi

Sep i Hrgović u ždrijebu bi trebali biti nositelji

11.05.2014., Split, SC Gripe - Finalne borbe Prvenstva Hrvatske u boksu za seniore. Filip Hrgovic (Leonardo) i Ivan Andrasic (Borovo) od 91 kg.
Photo: Tino Juric/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski boksački reprezentativci Filip Hrgović i Hrvoje Sep u ponedjeljak će saznati tko će biti njihovi protivnici na Svjetskom prvenstvu ko0je se održava u Dohi. Navedena dvojica jedini su hrvatski predstavnici koji će se boriti za medalje i plasman na Olimpijske igre 2016. godine.

`Nismo turisti, ne razgledavamo`

Thrvatski tim u Dohi ima šest članova, a iz boksačkog kluba Leonardo oglasili su se priopćenjem i podijelili dojmove. “Otkako nastupamo u Svjetskoj boksačkoj seriji putovali smo na gotove sve kontinente i mnoge daleke i egzotične destinacije. Došao je red i na Perzijski zaljev. Nismo impresionirani ambijentom, jer mi nismo turisti i nemamo vremena za razgledavanje. Iako domaćini kažu da je u Kataru ljeto završilo, temperatura doseže i do 40 stupnjeva Celzija, što nikome nije ugodno. Međutim, uvjeti su svima isti i sve je to stvar navike. Mi ćemo se usredotočiti na ono zbog čega smo ovdje, a to su svjetske medalje”, rekao je glavni hrvatski trener Leonard Pijetraj.

Očekuje se da će Hrgović i Sep u ždrijebu biti nositelji u svojim kategorijama.