Hrvatski navijači odabrali su Thompsonovu pjesmu kao onu koja će se puštati na Euru prije i nakon utakmica

Pjesma `Lijepa li si` Marka Perkovića Thompsona dobila je 80 posto glasova

09.09.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u nogometu 2016. u Francuskoj, skupina H, 1. kolo, Hrvatska - Malta. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez pozvao je navijače da odaberu ‘nacionalnu pjesmu’ i ‘pjesme za slavlje’ za utakmice Vatrenih na EURU 2016. godine u Francuskoj. Uvjerljivi pobjednik jest – Marko Perković Thompson. U izboru na stranici HNS-a bilo je zaprimljeno oko 27.000 glasova, a njegov hit ‘Lijepa li si’ je slavio s više od 80 posto glasova posjetitelja.

Uz ‘nacionalnu pjesmu’ svaka reprezentacija imat će još pet pjesama koje će biti vezane uz nju te će se puštati tijekom slavlja nakon eventualnih pobjeda. Navijači su za ‘pjesme za slavlje’ izabrali sljedećih pet pjesama: ‘Uvijek vjerni tebi’, ‘Samo je jedno’, ‘Neopisivo’, ‘Srce vatreno’ i ‘Moja domovina’.

Zahtjevna skupina

Nadamo se da će često slušati te pjesme, odnosno da će imati razloga za slavlje. Podsjetimo, Hrvatska je na EURU u skupinu D s europskim prvacima Španjolcima i reprezentacijama Češke i Turske.