Nekad je nužno odabrati stranu

Hrvatski nogometaši bili su raspoloženi u najjačim europskim ligama. Golove njih petorice pogledajte ovdje

Dobre su to vijesti za izbornika hrvatske reprezentacije Antu Čačića

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska - Norveska. Ivica Olic, Vedran Corluka, Marcelo Brozovic, Ivan Rakitic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Petorica hrvatskih nogometaša upisala su se među strijelce kroz utakmice posljednjih odigranih kola u najjačim europskim nogometnim ligama.

Dobre vijesti za izbornika reprezentacije Antu Čačića donijeli su igrači koji konkuriraju za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo kojem će kroz lipanj i srpanj domaćin biti Francuska.

1. Marcelo Brozović

U potpunosti se ustabilo u momčadi milanskog Intera pa je u ovoj kalendarskoj godini Marcelo Brozović u punoj minutaži odigrao svih osam ligaških dvoboja za svoju momčad. U remiju protiv Hellas Verone u 24. kolu upisao je asistenciju, a sada i gol protiv Fiorentine u važnoj utrci za mjesto koje krajem sezone vodi u Ligu prvaka. Gol je bio otvarajući na utakmici, inače njegov treći prvenstveni, no nedovoljan makar i za bod, budući da su Nikola Kalinić i društvo slavili 2-1.

https://vine.co/v/inYb91utmnK

2. Alen Halilović

I Alen Halilović je u posljednjoj ligaškoj utakmici zabio, baš kao i Brozović, treći puta u utakmicama za prvenstvene bodove. Sporting i Rayo Vallecano pritom su odigrali 2-2, a hrvatski reprezentativac je zabio u 45. za 2-1 vodstvo kluba iz Gijona. Za razliku od Brozovićeve, njegova je minutaža u opadanju pa je i ovu utakmicu započeo s klupe za pričuvne igrače. Zbog ozljede Daniela N’Dija u igru je ušao već u devetoj minuti i opravdao povjerenje pogotkom.

https://www.dailymotion.com/video/x3rst8r_2-1-al%CE%B5n-h-lil0vic-goal-hd-sp0rt%CE%B9ng-gij0n-v-r-yo-v-llec-no-12-02-2016-hd_sport

3. Ivo Iličević

Iza njega su zanimljivi posljednji dani. Zbog tučnjave na treningu sa suigračem Michaelom Gregoritschom bio je suspendiran na jednu utakmicu, pa u povratničkoj zabio za svoj HSV u 3-2 pobjedi protiv Borussije iz Mönchengladbacha. Prije nešto više od dvije godine Iličević je posljednji puta nastupio u dresu izabrane vrste, no sigurno je i dalje jedan od onih koje Čačić smatra zanimljivima u mogućem izboru putnika za Francusku. Kao i dvojcu s popisa prije njega, i njemu je ovo bio treći ligaški gol, a zabio ga je u 80. minuti, četrnaest nakon što je ušao u igru, za 3-1.

4. Andrej Kramarić

Sjedenje na klupi u Leicesteru zamijenio je neizvjesnošću Bundeslige u kojoj njegov Hoffenheim traži bodove spasa za ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa. Tražit će ih iz kola u kolo, a prilika za dobar ulov nudila se protiv Werdera koji je u vrlo sličnoj poziciji kao i Hoffenheim. U svojoj četvrtoj prvenstvenoj utakmici za klub, Andrej Kramarić napokon je stigao i do pogotka, najavivši tako da nije odustao od europske smotre nogometaša. Utakmicu je pokvario drugim žutim kartonom i isključenjem u 77. minuti. Završilo je 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=0czYUotIbkM

5. Ivan Rakitić

Najjače ime ovog društva i, ne bude li ozljede, siguran putnik u Francusku. Njegova Barcelona odigrala je novu spektakularnu utakmicu, slavila 6-1 protiv Celte, a Ivan Rakitić pritom sudjelovao lijepim petim pogotkom svoje momčadi. Dogodilo se to u 84. minuti ogleda kojim je Barcelonin niz utakmica bez poraza proširen do brojke 30.

https://www.youtube.com/watch?v=Yp7NE81ghpU