Hrvatski rukometaši i s porazom od Islanda mogu u drugi krug. A kombinacije su vrlo zanimljive

Pobjeda protiv Islanda sigurno donosi drugi krug i dva boda u nastavku

FOTO: Jozo Cabraja

Situacija u skupini B Europskog rukometnog prvenstva komplicirana je jer uoči trećeg, posljednjeg kola prvog dijela natjecanja sve momčadi maju isti broj bodova. Islanđani su u nedjelju šokirali svoje navijače porazom 39-38 od Bjelorusije, a hrvatski igrači porazom od Norveške 34-31.

U drugi krug natjecanja će tri reprezentacije koje će u Krakowu nastaviti u skupini s tri reprezentacije iz skupine A (Francuska, Poljska, Srbija ili Makedonija). Prvo utakmicu igraju u utorak Bjelorusija i Norveška (18.15), a nakon toga Hrvatska i Island (20.30).

Posljednji put bez drugog kruga 2002.

Pobijedi li Norveška, Hrvatska i s porazom od Islanda može dalje, ali ne prenosi bodove u drugi krug. Izgubi li Norveška ili odigra neodlučeno s Bjelorusijom, Hrvatska za prolazak ne smije izgubiti od Islanda.

Ako obje utakmice završe bez pobjednika, Hrvatska će biti prva u skupini, ali će prenijeti samo bod. Pobijedi li Bjelorusija Norvešku, a Hrvatska također pobijedi, onda bi igrači Željka Babića u drugi krug. I to kao prvoplasirani sa četiri boda.

Posljednji put da Hrvatska nije prošla u drugi krug natjecanja bilo je prije 14 godina u Švedskoj.