Hrvatski rukometaši kreću u borbu za Olimpijske igre, a izbornik Babić objavio je popis s nekim poznatim imenima

Od 8. do 10. travnja rukometaši će igrati protiv Danske, Norveške i Bahreina

03.05.2015. Arena, Varazdin, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu izmedju hrvatske i Norveske. Zeljko Babic
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je širi popis od 28 igrača na koje računa za nadolazeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

“Uoči kvalifikacijskog turnira u Danskoj, gdje nas očekuju iznimno važne utakmice za plasman na OI u Brazilu, odabrali smo 28 imena. Od ovih kandidata koji su na popisu bit će naknadno odabrani putnici za Herning. Do početka priprema najvažnije je da igrači stignu zdravi”, rekao je izbornik te je nastavio:

“Vjerujem kako ćemo imati još nekoliko dana više za samu pripremu, ali i adekvatan oporavak od silnih napora. U ovom trenutku možemo biti zadovoljni formom naših reprezentativaca koje pratimo i koji sa svojim klubovima postižu očekivane rezultate.”

Na popisu Kopljar, Alilović i Buntić

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Mirko Alilovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Mirko Alilović Goran Stanzl/PIXSELL/PIXSELL

Napomenimo i to da se na popisu našao i Marko Kopljar, koji je nedavno ozlijedio lijevo koljeno te je predviđeno da će biti izvan terena šest tjedana čime je ugrožen njegov nastup za Hrvatsku na ovom turniru. Kopljar se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Frigorificos del Morazza. Također, na popisu se našao i vratar Mirko Alilović, koji je poslije Europskog prvenstva u Poljskoj izjavio da razmišlja o odlasku iz reprezentacjie.

Zanimljivo je i da se na popisu našao Denis Buntić.

Kao što je poznato, Hrvatsku čekaju teške utakmice u danskom Herrningu. Od 8. do 10. travnja rukometaši će odigrati tri susreta i to s domaćinom turnura, Norveškom i Bahreinom.

Širi popis rukometaša:

Mirko Alilović
Ivan Pešić
Filip Ivić
Mate Šunjić
Ivan Stevanović
Manuel Štrlek
Lovro Šprem
Lovro Mihić
Ivan Čupić
Zlatko Horvat
Jerko Matulić
Ilija Brozović
Krešimir Kozina
Tin Kontrec
Marino Marić
Marko Kopljar
Luka Šebetić
Denis Buntić
Šime Ivić
Igor Karačić
Luka Cindrić
Domagoj Duvnjak
Nikola Špelić
Domagoj Pavlović
Marko Mamić
Ivan Slišković
Jakov Gojun
Stipe Mandalinić