Hrvatski rukometaši bili su na prijemu kod predsjednice Grabar-Kitarović i premijera Oreškovića

Predsjednica i premijer čestitali su hrvatskim rukometašima na uspjehu

02.01.2016., Zagreb - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic primila je u posjet rukometne reprezentativce, osvajace broncane medalje na EP u Poljskoj.  Predrag Sostar.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Broncom ovjenčana hrvatska rukometna reprezentacija nastavila je s proslavom uspjeha s Europskog prvenstva kojem je domaćin bila Poljska. Nakon što su na Trgu bana Jelačića podijelili dojmove s nekoliko tisuća navijača, uslijedio je prijem kod predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Hrvatskoj predsjednici, koja je rukometaša bodrila i na samom Euru, ovom je prilikom uručen dres s potpisom svih igrača, a pozirala je fotoreporterima i s medaljom oko vrata.

Predsjednica im dala dodatnu snagu

“Čestitam na velikoj pobjedi i izvrsnim igrama svim igračima i stručnom stožeru. To je pobjeda koja je važna jer ju je ostvarila jedna mlada generacija sportaša od kojih u budućnosti očekujemo još puno ovakvih rezultata. Vaša upornost, zajedništvo i vjera trebaju biti putokaz ne samo sportašima nego i nama političarima da ostvarimo rezultate i na svim ostalim poljima u društvu”, izjavila je Grabar-Kitarović.

U ime HRS-a predsjednici se zahvalio član Izvršnog odbora Tomislav Grahovac koji je istaknuo da je prisutnost predsjednice u Poljskoj dalo dodatnu snagu našim reprezentativcima i pozvao ju da i u idućim akcijama podrži naše rukometaše.

Premijer obećao podršku

Isto je učinio nešto kasnije tijekom dana i kod premijera Tihomira Oreškovića koji je također primio igrače i stručno vodstvo hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Premijer Tihomir Orešković tijekom prijema brončanih hrvatskih rukometnih reprezentativaca PIXSELL/PIXSELL

“Čestitam igračima i stručnom stožeru osvajanje brončane medalje i plasman na svjetsko prvenstvo. Vidjeli smo vaš trud i timski duh. Vi ste mlada ekipa i uvjeren sam da vas u budućnosti čekaju novi uspjesi. Svi se ponosimo s vama i hvala vam što ste nam donijeli malo osmjeha na lica”, rekao je premijer Orešković.

Tomislav Grahovac je zahvalio je predsjedniku Vlade na prijamu i izrazio nadu da će hrvatska rukometna reprezentacija biti česta kod premijera nakon povratka sa velikih rukometnih natjecanja.

“Posebno sam zapamtio vase riječi da ćete nas i u buduće pratiti jer su ovi sportaši najbolji promotori Hrvatske u svijetu. Znadete da smo mi domaćini idućeg Europskog prvenstva koje će se održati 2016. u Hrvatskoj i tu očekujemo veliku pomoć Vlade RH s Vama na čelu”, kazao je Grahovac.

Kapetan reprezentacije Marko Kopljar predao je predsjedniku Vlade RH dva dresa i dvije lopte sa potpisima svih reprezentativaca za njegove sinove Filipa i Jakova koji imaju šest i osam godina.