Hrvatski vaterpolisti poraženi od Mađarske 8-5, bez medalje s europskih prvenstava od 2010.

Hrvatsku nakon poraza očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta

Josip Pavic of Croatia gestures during the men's final water polo match between Croatia and Serbia on day fifteen of the 16th FINA World Championships at the Water Polo Arena on August 8, 2015 in Kazan, Russia. Serbia won 11-4. AFP PHOTO / ROMAN KRUCHININ / AFP / ROMAN KRUCHININ
FOTO: AFP

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale europskog prvenstva u Beogradu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu izgubila od Mađarske 5-8 (1-2, 2-3, 1-1, 1-2). Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je u četvrtfinalu pobijedila Italiju 10-7.

U drugom polufinalnom ogledu sastat će se domaćin Srbija i Grčka. Grci su u četvrtfinalu sa 6-2 nadigrali Španjolce, a potom su Srbi lako sa 15-5 svladali Ruse.

Mađarima je to 12-ti uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalje na europskoj smotri. Hrvatska je posljednju medalju na europskom prvenstvu osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu osvojila zlato.

Mađarska je bolje otvorila utakmicu. Povela je 2-0 i do kraja susreta nije ispuštala prednost. Odabranici izbornika Ivice Tucka u dva su navrata uspjeli izjednačiti (2-2, 3-3), no to je bilo sve.

Mađarsku su do pobjede predvodili Denes Varga sa tri gola, dok su Norbert Hosnyanszky i Balazs Harai zabili po dva gola. Sjajan je bio i mađarski vratar Viktor Nagy sa 12 obrana.

U našim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević sa dva gola, dok su Maro Joković, Antonio Petković i Luka Lončar zabili po jedan gol. Josip Pavić je imao šest obrana.