Nekad je nužno odabrati stranu

I službeno je potvrđeno da će Italija protiv Hrvatske biti bez jednog od svojih najboljih igrača

Verratti ne igra zbog ozljede noge

FOTO: AFP/ AFP PHOTO

I službeno je špotvrđeno, Italija pće protiv Hrvatske igrati bez jednog od svojih najboljih igrača. Talijanski nogometni savez (FIGC) u četvrtak je objavio kako veznjak Paris SG-a, 22-godišnji Marco Verratti, zbog ozljede mišića potkoljenice neće putovati u Split gdje će u petak Italija igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EURO 2016. protiv Hrvatske.

Talijani stižu u četvrtak

“Marco Verratti je jutros napustio trening kamp u Covercianu. Nakon što ga je pregledala naša liječnička služba, odlučeno je da se igrač vrati u svoj klub”, objavio je FIGC.

Talijanska reprezentacija danas poslijepodne će se zaputiti u Split gdje bi trebala stići oko 18 sati, a već u 20 i održati trening na travnjaku poljudskog stadiona.

Hrvatska je u odličnoj poziciji

Uoči utakmice Hrvatska – Italija, Hrvatska je vodeća na ljestvici skupine H sa 13 bodova, a Italija je druga sa 11. Slijede Norveška s devet, Bugarska s pet, Azerbajdžan s tri i Malta s jedim bodom.

Na EURO 2016. u Francuskoj plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te najbolja trećeplasirana reprezentacija, dok će osam preostalih trećeplasiranih u dodatne kvalifikacije.