I službeno potvrđeno, Klopp na kraju sezone odlazi iz Borussije Dortmund

Imao je ugovor do 2018., ali raskida ga tri godine ranije

(FILES) A photo taken on April 11, 2015 shows Dortmund’s head coach Juergen Klopp walking on the pitch after the German first division Bundesliga football match between Borussia Moenchengladbach v Borussia Dortmund BVB in Moenchengladbach, Germany. According to an article released on April 15, 2015 on the website of German tabloid Bild, Klopp is to […]
FOTO: AFP/AFP

Sada i je idefinitvno potvrđeno, Jurgen Klopp na kraju sezone odlazi iz dortmundske Borussije. U srijedu ujutro pojavile su se prve vijesti da će Klopp od kluba zatražiti raniji raskid ugovora, koji mu traje do 2018. godine.

Borussia je sazvala konferenciju za medije na kojoj je potvrđeno da Klopp odlazi na kraju sezone. Vijest je prenio i klupski predsjednik Hans-Joachim Watzke, a ime novog trenera koji će klub voditi u sljedećoj sezoni još nije poznato.

Klopp je zahvalio klupskoj upravi i svima s kojima je surađivao tijekom godina koje je proveo u Dortmundu, a još ne zna što mu nosi budućnost.

“Nisam umoran, niti nemam ugovor s nekim drugim klubom. Definitivno se ne planiram odmarati jednu godinu”, rekao je Klopp kojega će htjeti dovesti brojne momčadi, a najviše se govori o tome da će od sljedeće sezone voditi engleski Manchester City.