Ibrahimović je izjavio kako ne želi propustiti Euro (jer ne može zamisliti turnir bez sebe)

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se u nedjelju

Sweden’s Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his team's second goal during the Euro 2016 Group G qualifying football match between Liechtenstein and Sweden at the Rheinpark stadium in Vaduz on October 9, 2015.  AFP PHOTO / MICHELE LIMINA
FOTO: AFP

Kapetan švedske nogometne reprezentacije Zlatan Ibrahimović izjavio je dan nakon što njegova reprezentacije nije uspjela izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo kako mu je nezamislivo da on tamo ne zaigra. Švedska je, naime, zauzela treće mjesto u skupini G te će se za odlazak u Francusku morati izboriti kroz dodatne kvalifikacjie.

U očekivanju ždrijeba

“Ne želim propustiti Europsko prvenstvo. Ne mogu zamisliti turnir bez mene. Nismo uspjeli na jedan način pa ćemo morati na drugi. Bit će teško bez obzira koga dobijemo za protivnika. Takve se utakmice igraju na sve ili ništa. Ekipe će dati 200 posto od sebe, ali ja sam uvjeren da ćemo izboriti plasman”, rekao je Ibrahimović.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se u nedjelju, a osim Švedske za posljednja četiri mjesta na Euru borit će se BiH, Danska, Mađarska, Norveška, Republika Irska, Slovenija i Ukrajina.