Ibrahimović je u srijedu prestigao Di Stefana, a mi vam donosimo još 7 zanimljivosti s utakmice Chelsea - PSG

PSG je dvjema pobjedama protiv londonskog kluba izborio četvrtfinale

FOTO: AFP

Drugu godinu zaredom nogometaši PSG-a su u osmini finala Lige prvaka izbacili Chelsea. Nakon što su na svome Parku prinčeva prije tri tjedna slavili s 2-1, istim su rezultatom nadigrali engleskog prvaka i u londonskom uzvratu ove srijede.

Povela je momčad Laurenta Blanca u 16. minuti pogotkom Adriena Rabiota, a jedanaest minuta kasnije je izjednačio Diego Costa koji je zbog ozljede izašao iz igre u 60. minuti. Pobjedu PSG-u je u 67. minuti osigurao 34-godišnji švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović koji i dalje igra kao da je bliže početku nego kraju profesionalne karijere.

U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivosti vezanih uz spektakularnu utakmicu odigranu na Stamford Bridgeu.

https://www.dailymotion.com/video/x3wsg01_chelsea-1-2-paris-saint-germain-hd-full-english-highlights-09-03-2016-hd_sport

1. Zaključan gol u drugom poluvremenu

PSG je prvi francuski klub koji je četiri sezone zaredom dogurao najmanje do četvrtfinala Lige prvaka. Također, Parižani su jedina momčad koja ove sezone nije primila nijedan gol u drugom poluvremenu u najelitnijem kontinentalnom natjecanju.

2. Kad PSG prvi zabije, sve je jasno

PSG ove sezone nije izgubio nijednu utakmicu u kojoj je prvi zabio gol. U takvim je situacijama pobijedio 34 puta i jednom odigrao neodlučeno.

3. Samo Barcelona ispred Parižana

PSG je postigao deset golova protiv Chelseaja u Ligi prvaka. Samo je Barcelona (18) zabila više protiv kluba sa Stamford Bridgea.

4. Jubilarni gol

Drugi gol koji su Parižani postigli u srijedu ujedno je njihov jubilarni 100. ove sezone u 45 odigranih utakmica u svim natjecanjima. Od klubova iz pet najjačih europskih liga ispred su samo Barcelona (132 gola/48 utakmica), Real Madrid (107/37) i Borussia Dortmund (103/41).

5. Ibrahimović na 14. mjestu

Zlatan Ibrahimović je došao do 50. pogotka u karijeri u europskim natjecanjima. Na 14. mjestu vječne ljestvice izjednačio se s bivšim napadačem Chelseaja Didierom Drogbom, a prestigao je legendu Real Madrida Alfreda di Stefana (49). Na prvom je mjestu ove liste Cristiano Ronaldo s 93, a slijedi ga Lionel Messi s 85 golova.

6. Nitko mu nije ni blizu

Otkad je u ljeto 2012. došao u PSG Zlatan je, što kao strijelac (19), što kao asistent (10), bio izravno uključen u 29 golova u Ligi prvaka, 17 više od bilo kojeg drugog igrača. Sa spomenutih je 19 pogodaka rekorder među igračima francuskih klubova.

7. Ovo mu još nije uspjelo

Zanimljivo, Ibrahimović je prvi put u karijeri bio strijelac u dvije uzastopne utakmice nokaut-faze Lige prvaka. Prije tri tjedna je na Parku prinčeva zabio za vodstvo 1-0, a u Londonu je pogodio za konačnih 2-1.

8. Costin preporod

U 15 utakmica otkad je trener Chelseaja postao Guus Hiddink, brazilsko-španjolski napadač Diego Costa je bio izravno uključen u 17 golova (11 pogodaka, 6 asistencija). U utakmicama koje je ove sezone vodio Jose Mourinho Costa je bio strijelac samo četiri puta. Od sezone 2013/14 Costa je postigao deset golova u Ligi prvaka, što ga čini najboljim strijelcem među španjolskim nogometašima.