Idemo dalje

Hrvatska je dobila Dansku u osmini finala, ide u četvrtfinale

Croatia's midfielder Luka Modric (L) and Croatia's forward Mario Mandzukic celebrate after winning the penalty shoot-out at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
FOTO: AFP

Hrvatska je, nakon brutalne borbe, pobijedila Dansku u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Nižnjem Novgorodu i plasirala se u četvrtfinale.

Iako je odmah u prvoj minuti primila gol, tri minute kasnije hrvatska reprezentacija uzvratila je i izjednačila Mandžukićevim pogotkom. U drugom poluvremenu ni jedna strana nije zabila, da bi nakon 116 minuta divovske borbe krenuli jedanaesterci koji su završili s 3:2 za Hrvatsku, odnosno s 4:3.

Junak Subašić

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri jedanaesteraca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić.

https://twitter.com/Fortnit16697820/status/1013523245184712704

Hrvatska je imala veliku priliku riješiti pitanje pobjednika prije izvođenja 11-eraca, ali je udarac Luke Modrića s bijele točke u 116. minuti obranio Kasper Schmeichel.

Danska je svoj pogodak postigla nakon što je Knudsen rukom ubacio loptu duboko u hrvatski kazneni prostor, do nje je stigao Delaney, no njega su odlično blokirali Rebić i Vrsaljko. Ipak, do prostora za šut stigao je Mathias Jorgensen, pa iako se nije radilo o jakom udarcu bio je iz velike blizine, pa je izmigoljio Subašiću u gol.

https://twitter.com/Fortnit16697820/status/1013485630335209472

Hrvatska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju od 16 sati igrati protiv domaćina Rusije koja je također boljim izvođenjem 11-erca svladala Španjolsku sa 5-4.

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović – Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić – Mandžukić

DANSKA: Schmeichel; Dalsgaard, M. Jorgensen, Kjaer, Christensen, Knudsen; Delaney, Eriksen; Yurary Poulsen, Cornelius, Braithwaite