Igrači River Platea poprskani suzavcem na velikom derbiju protiv Boca Juniorsa

Nakon incidenta utakmica na Copa Libertadoresu nije završena

FOTO: AFP/AFP

Utakmica velikih Rivala Boca Juniorsa i River Platea u Copa Libertadoresu nije završena jer je na početku drugog poluvremena navijač Boce, koja je igrala na domaćem terenu, poprskao suzavcem nogometaše protivničke momčadi.

Incident se dogodio dok su nogometaši Rivera nakon stanke između poluvremena izlazili iz tunela na travnjak, a tada ih je napao domaći navijač, ali ta informacija još nije službeno potvrđena.

Igrači poprskani suzavcem na argentinskom derbiju

Na snimci događaja vidi se da neki igrači trpe veliku bol te da ne mogu niti otvoriti oči, a liječnik Rivera potvrdio je da su povrijeđeni nogometaši završili u bolnici s opeklinama prvog stupnja.

Sat vremena nakon incidenta igrači Rivera su pod snažnom policijskom pratnjom, pokriveni štitovima pripadnika specijalnih postrojbi napustili travnjak Bombonere, a službenici Južnoameričkog nogometnog saveza odlučili su prekinuti utakmicu.

Epilog nije poznat

River je slavio u prvoj utakmici s 1-0, a kakav će biti epilog prekida još nije poznato. Boca je u nokaut fazu Cope Libertadores ušla kao jedan od glavnih favorita za naslov, s obzirom na to da je s maksimalnih 18 bodova završila natjecanje u skupini. No, huligani koji su krivi za prekid utakmice mogli bi klub stajati izbacivanja iz natjecanja.

“Mi ćemo preuzeti odgovornost za ono za što smo krivi, ali igrači ne snose nikakvu krivicu”, izjavio je predsjednik Boce Daniel Angelici koji smatra da navijački neredi ne bi smjeli biti temeljem za kažnjavanje kluba.

“Ovo su učinili bolesni ljudi”

“Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo policiji u pronalaženju onih koji su odgovorni. Ovo nije problem nogometa, već društva. Ljudi koji su to učinili su bolesni”, rekao je Angelici te dodao da je nemoguće spriječiti unos sitnih doza spreja kakav je bio upotrebljen, kad se na stadionu nađe 50.000 gledatelja.

Službenici Južnoafričkog nogometnog saveza objavili su da će se u petak sastati disciplinska komisija koja bi trebala donijeti odluku o raspletu, a moguće su tri opcije: odigravanje nove utakmice, nastavak na neutralnom terenu ili pobjeda River Platea.

Povijest grubosti

Poznato je da strastveni susreti tih momčadi obiluju i grubostima na terenu, a prenosimo vam i kompilaciju nekih grubih prekršaja s argentinskog derbija.