Nekad je nužno odabrati stranu

Italija bez svoje zvijezde dočekuje Norvešku (u utakmici koja je iznimno važna Hrvatskoj)

Pirlo ima ozljedu kuka, a izbornik Conte najavio je da će ga odmarati

Italy's midfielder and captain Andrea Pirlo looks on during a friendly game Portugal against Italy at the Stade de Geneve on June 16, 2015 in Geneva.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte potvrdio je da će utakmicu protiv Norveške u posljednjem kvalifikacijskom kolu za odlazak na Euro propustiti Andrea Pirlo.

Veznjak New York Cityja propustio je nastupiti i u 3-1 pobjedi protiv Azerbajdžana, a ozljeda kuka priječi ga i u nastupu u utakmici koji je iznimno važan i za Hrvatsku. Podsjetimo, pobijedi li Hrvatska na Malti za direktan plasman u Francusku, koja će sljedeće godine biti domaćin europskoj smotri, potreban će joj biti bilo koji rezultat osim pobjede Norveške u Rimu.

Preriskantan potez

Ne treba napominjati da je talijanska reprezentacije satkana od jakih imena, ali i da je izostanak Pirla definitivno nešto što se osjeti. Conte je potvrdio da je Pirlo u trenažnom procesu, no izvan kruga reprezentativaca, i rekao da bi njegov nastup bio preriskantan potez.

“Nije baš najbolja stvar igrati tri dana nakon prošlog susreta, to nije lako, no uvjeren sam da ću pronaći dobro rješenja za nastavak našeg rasta. Ocjenu o momčadi treba donositi samo djelomično na temelju rezultata, važniji njen dio trebao bi biti ostvareni rad”, zaključio je Conte.