Nekad je nužno odabrati stranu

Ivan Rakitić nije za Barcelonu započeo susret Kupa kralja protiv Espanyola, a evo i zašto

Na Camp Nou Arda Turan odigrao je prvu utakmicu za Barcelonu

FOTO: AFP

U prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa između Barcelone i Espanyola, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije započeo susret u prvih 11. Umjesto njega, u prvoj momčadi zaigrao je turski reprezentativac Arda Turan, kojem je ovo bila prva utakmica u dresu katalonskog velikana.

S početkom zimskog prijelaznog roka završila je Barcelonina zabrana trgovanja nogometašima, a započeli i mogući problemi za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Naime, turski veznjak Turan stekao je pravo igranja za Barcelonu u koju je ovog ljeta prešao iz Atletico Madrida.

Turan nije imao pravo nastupa sve do siječnja jer ga klub nije mogao registrirati zbog kršenja pravila prilikom trgovanja igračima mlađima od 18 godina zbog čega su Katalonci morali propustiti zadnja dva prijelazna roka.

Raketić se ustalio u sustav Enriquea

Trener španjolskog, europskog i svjetskog prvaka Luis Enrique voli stil igre turskog internacionalca, koji trenutno spada među najbolje vezne igrače lige, odnosno bio je među najboljima, jer se mora vidjeti koliko je utjecala pauza na njega.

Iako se Rakitić ustalio u sustav igre Enriquea, savršeno se uklopivši u igru iza Suareza, Messija i Neymara, s kapetanom momčadi Iniestom koji vuće sve konce veznog reda, mogao bi završiti na klupi. Turan je kvalitetan nogometaš koji sad može pokazati svoj pun potencijal, a dobar je i asistent.

Prošle sezone Turan je u dresu Atletico Madrida ostvario šest asistencija uz tri gola. Rakitić ove sezone ima tri asistencije uz 3 postignuta pogotka čime pokazuje da je ravnopravan turskom nogometašu, ali Enrique bi sad mogao pokušavati sustav igre sa Turanom uz Iniestu u vezi.

Čisto radi osvježenja, a i da Turanu da šansu da opravda velika očekivanja čelnika kluba i njega osobno.

U 68. minuti Turan je izašao, a umjesto njega je ušao Rakitić.