Ivan Šuker novi predsjednik HKS-a, Danko Radić odlazi nakon 11 godina

'Mislim da moj protukandidat ima sve reference za ovu dužnost'

28.06.2015., Zagreb - Biranje predsjednika Hrvatskog kosarkaskog saveza odrzano je u Muzeja Mimara. Biralo se izmedju aktualnog predsjednika Danka Radica i njegovog protukandidata Ivana Sukera. Aleksandar Petrovic, Ivan Suker. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dugogodišnji predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić prepustio je svoju funkciju saborskom zastupniku HDZ-a, Ivanu Šukeru, nakon što je odustao od utrke za novi mandat.

– Smatram da moj protukandidat ima sve reference za ovu dužnost, ja sam ionako jedva izdržao zbog zdravlja. Odustajem – tim se riječima Danko Radić oprostio nakon 11 godina na čelu HKS-a. Naslijedio ga je bivši ministar financija i HDZ-ovac Ivan Šuker, koji je već bio na čelu Saveza do 2004. godine. Šuker je nako Radićevog povlačenja izabran jednoglasno, javlja HRT.

“Drago mi je što smo pokazali jedinstvo i potvrdili da nam je svima košarka na prvom mjestu. Zahvalio bih se svom predhodniku Danku Radiću za sve što je napravio za hrvatsku košarku, ali od danas više neće biti Radićeve niti Šukerove struje, jer je bitna samo hrvatska košarka”, kazao je nakon izbora Ivan Šuker

28.06.2015., Zagreb - Biranje predsjednika Hrvatskog kosarkaskog saveza odrzano je u Muzeja Mimara. Biralo se izmedju aktualnog predsjednika Danka Radica i njegovog protukandidata Ivana Sukera. Danko Radic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Danko Radić bio je 20 godina u vrhu hrvatske košarke PIXSELL