Ivica Kostelić je odradio prvi dan velike avanture na Islandu, u devet je sati prevalio 32 kilometra

Kostelić u idućih 30-ak dana namjerava preći Island na skijama i pješice

FOTO: Screenshot/Facebook

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić odradio je u četvrtak prvi dan svoje velike pustolovine, prelaska Islanda na skijama i pješice.

Podsjetimo, u sklopu projekta TRANSICELAND 2016 Kostelić u društvu dvojice pratitelja namjerava proći ukupno 730 kilometara, a predviđeno trajanje puta je oko 30 dana. Kako je objavio na Facebooku, Ivica je s prijateljima tijekom prvog dana prevalio 32 kilometra u devet sati.

Olujni vjetar

“Tijekom dana su bili dobri vremenski uvjeti, a očekuje se da će sjevernoistočni vjetar tijekom noći dosegnuti olujnu snagu. Pronašli smo dobro zaklonjeno mjesto za kampiranje. Snježni pokrivač je bio dobar i to je jako važno”, napisao je Kostelić.

DAY 132km in 9hrsGood weather conditions throughout the day, increasing SE wind expected to rise to gale force this night. We found a well sheltered spot to camp. Snow cover was good and that is very important.Miha broke his pulling carbon pole but we solved the problem quickly and now he's using ropes to pull his sled. We recieved a resupply by car when we crossed the state road 85 from my sister-thanks sis! :)Ready for dinner and to sleep like a baby!-10c #TRANSICELAND2016

Gepostet von Ivica Kostelic am Donnerstag, 31. März 2016

“Dobili smo opskrbu automobilom kad smo prelazili državnu cestu. Hvala, seko”, dodao je naš skijaš koji u ovoj avanturi ima asistenciju sestre Janice.

Noćenje na minus 10

U videu koji je objavio nakon prvog dana Ivica je sa sestrom, ali i svim obožavateljima, podijelio još nekoliko zapažanja o početku puta.

“Teško je jer ne možeš držati smjer, tu su polja lave, teren je neravan i napraviš puno više kilometara nego što bi htio. Ali znali smo to i to smo očekivali. Tako je kako je”, istaknuo je Kostelić uoči večere i odlaska na spavanje na deset Celzijevih stupnjeva ispod ništice.