Ivica Olić je izostavljen iz sastava za dvoboj protiv Bayerna, čini se da trener više ne računa na njega

Hrvatski napadač nije dobio ponudu koja bi ga motivirala da ode iz HSV-a

Ivica Olić
FOTO: AFP

Teške dane proživljava hrvatski reprezentativac Ivica Olić. Manje od pet mjeseci prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj njegov status u klubu nikad nije bio gori.

Njemačko prvenstvo nastavlja se večeras utakmicom između Olićeva HSV-a i vodeće momčadi Bundeslige Bayerna. No, 36-godišnji hrvatski nogometaš neće zaigrati protiv nekadašnjeg kluba. Trener Bruno Labbadia ga je izostavio iz kadra, a razlog je, tvrdi Hamburger Morgenpost, taj što Olić nije oduševio tijekom zimskih priprema.

Ništa od Eura?

Hrvatski je napadač prije godinu dana iz Wolfsburga prešao u HSV, klub u kojem je uspješno igrao od siječnja 2007. do ljeta 2009. kada je potpisao za Bayern. Međutim, drugi mandat u Hamburgu Olić neće pamtiti po dobrom. U proljetnom dijelu prošle sezone postigao je samo dva gola, a ove je sezone u potpunosti pao u drugi plan.

Od HSV-a je dobio slobodne ruke da ovog siječnja potraži novi klub, što je bio i njegov cilj budući da u sadašnjoj situaciji nema previše šanse izboriti mjesto u reprezentaciji za nastup na Euru. No, ponudu koja bi ga zadovoljila nije dobio i odlučio je ostati u Hamburgu i boriti se za svoje mjesto pod suncem.

https://twitter.com/HSVsphera/status/690274752271876097

To se, međutim, pokazuje težim nego što je mislio budući da Labbadia, kako se čini, više uopće ne računa na njega. Čak i su situaciji kada momčad ima problema s ozljedama, za Olića nema mjesta u kadru od 18 igrača. Ako u sljedećih desetak dana, koliko još traje prijelazni rok, ne dođe do velikog obrata, čini se da napadača koji je u dresu hrvatske reprezentacije skupio 104 nastupa nećemo gledati na kontinentalnoj smotri.