Ivica Olić kazao kako su Čačić i HNS-a prekasno shvatili koliko ga navijači cijene i tek onda mu ponudili oproštaj

'Oproštajnu utakmicu ću najvjerojatnije odigrati u Hamburgu,' kazao je Olić

Hamburg’s Croatian forward Ivica Olic reacts during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen vs Hamburg SV in Leverkusen, western Germany, on April 4, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTIONS – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT […]
FOTO: AFP/AFP

Ivica Olić prošlog tjedna se emotivnim pismom oprostio od hrvatske reprezentacije za koju je igrao 14 godina. Najveći ljubimac hrvatskih navijača nije pristao na naknadni prijedlog izbornika Ante Čačića koji je poželio organizirati Olićev službeni oproštaj od Vatreniih na prijateljskoj utakmici u Osijeku, protiv Izraela 23. ožujjka.

Štoviše, Olić čak nije odgovarao na Čačićeve poruke na mobitel, dok je s medijima uredno komunicirao. U razgovoru za Novi list, 36-godišnji napadač koji ove sezone ima mizernu minutažu u HSV-u, pojasnio je razloge takvog postupka.

‘Ne želim se opraštati još jednom u Osijeku’

“Sve sam rekao u pismu. Odluka o oproštaju bila je vrlo teška za mene. I što bih sada trebao, sve još jednom prolaziti u Osijeku”, pita se Olić kojega je zaboljelo ponašanje izbornika Čačića koji očito ne donosi sam odluke u vođenju reprezentacije.

“Bio sam korektan i najprije izborniku priopćio da se opraštam. Zašto mi odmah, na kraju toga razgovora, nije ponudio da se oprostim u Osijeku? Ispada da su tek poslije, nakon svih mojih intervjua, kad su shvatili da me narod puno više cijeni, odlučili ponuditi mi dostojan oproštaj”, razmišlja Olić i poručuje Čačiću:

U Rusiji pokazao koliko ‘cijeni’ Olića

“Izbornik je malo zakasnio. Uostalom, sve je rekao na prijateljskoj utakmici s Rusijom, kad sam tjedan dana trenirao i na kraju nisam odigrao ni minute, jedini od svih igrača. Toliko o tome koliko me cijeni.”

Olić ipak planira oproštajnu utakmicu, na kraju karijere.

“Na kraju sezone ću donijeti odluku. A kad jednog dana budem objavio kraj karijere, sam ću si organizirati oproštaj, navjerojatnije u Hamburgu, s najdražim suigračima.”