Iz Cedevite tvrde da ih je Repeša iznenadio otkazom i odlaskom u Milano

Cedeviti predstoji pronalazak novog trenera momčadi aktualnog hrvatskog prvaka

30.04.2015., Zagreb - ABA liga, cetvrta utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Jasmin Repesa. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaški klub Cedevita, aktualni hrvatski prvak i finalist regionalne lige, službeno je potvrdio odlazak trenera Jasmina Repeše koji bi trebao preuzeti klupu milanske Emporio Armani Olimpije. Talijanski klub vijest još nije potvrdio, ali tamošnji mediji transfer najavljuju kao gotovu stvar.

Jedini hrvatski predstavnik u Euroligi trebao bi na račun prijevremenog raskida suradnje dobiti odštetu, a čeka se i predstavljanje stratega koji će naslijediti Repešu.

Iznenađenje, pa sporazumni dogovor

“Priznajemo da smo u početku bili iznenađeni željom našeg trenera da pronađe novi klub. Repeša je to objasnio odličnom ponudom bogate Olimpije Milano i novim izazovima. Mi mu, naravno, ne želimo stajati na putu ako je to njegova odluka, stigli smo do sporazumnog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Posao će biti realiziran u slijedećih nekoliko dana”, potvrdio je predsjednik KK Cedevite Mladen Veber.

Bivši hrvatski košarkaški izbornik nije nepoznat u Italiji gdje je već trenirao Fortitudo iz Bologne, rimski Virtus i Benetton iz Trevisa. Najviše uspjeha ondje imao je 2005. kada je s bolonjskim klubom osvojio naslov prvaka Italije i tamošnji Superkup. Formirao je nekolicinu talijanskih reprezentativaca među kojima i člana San Antonio Spursa Marca Belinellija.