Iz igračke mirovine duge jedanaest godina vraća se Iva Majoli, hrvatska pobjednica Roland Garrosa

Posljednji meč Iva Majoli je odigrala 2004. godine

la Croate Iva Majoli effectue un revers face à l'Argentine Florence Labata Belge Sabine Appelmans, lors de la troisième journée de l'Open Gaz de France de tennis, le 12 février au stade Pierre de Coubertin à Paris. Majoli remporte le match en trois sets, 5-7, 6-2, 6-4.
FOTO: AFP

Nakon jedanaest godina odmaka od profesionalnog bavljenja tenisom, nekoć najbolja hrvatska igračica Iva Majoli nalazi se u ždrijebu parova WTA turnira u Moskvi.

Hrvatska 38-godišnjakinja igrat će u paru s Ruskinjom Anastasijom Buhanko, a protivnice paru s pozivnicom ogranizatora u prvome kolu bit će Kanađanka Gabriela Dabrowski i Rumunjka Raluca Oralu. Meč je na rasporedu u utorak s početkom u 10 sati.

Posljednji naslov u 2002.

Kremlin kup

Posljednji je meč pobjednica Roland Garrosa iz 1997. odigrala 2004. godine. Uslijedila je karijera na veteranskim turnirima, a nakon toga i staž na mjestu izbornice hrvatske reprezentacije.

Nekoć četvrta igračica WTA ljestvice u karijeri je osvojila osam turnira u pojedinačnoj kategoriji, od čega sedam u razdoblju od 1995. do 1997. godine. Posljednji je puta trijumfirala u Charlestonu 2002. godine.