Iz Uefe tvrde kako je velika mogućnost da na Euru 2016. bude uvedena gol tehnologija. Ali i u Ligu prvaka i Europsku ligu

Trenutno se u Europi koristi na utakmicama prvih liga Engleske, Francuske, Italije i Njemačke

A FIFA official displays new goal-line technology, developed by GoalRef, for the press in Yokohama on December 5, 2012 ahead the Club World Cup football tournament beginning on December 6. The wrist watch displays "goal" and vibrates whenever the ball enters the goal. Referees can reject the use of goal-line technology or even overrule it in the Club World Cup, which starts this week in Japan, a senior FIFA official said on December 5. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO / AFP / YOSHIKAZU TSUNO
FOTO: AFP

Velika je vjerojatnost da se na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva 2016. u Francuskoj koristi tehnologija kojom bi se potvrdilo je li lopta prešla u potpunosti gol liniju, objavljeno je iz Europskog nogometnog saveza (UEFA).

“Ako ćemo koristiti gol tehnologiju na Euru, uvest ćemo ju i na klupska natjecanja u sljedećoj sezoni. To mislim na Ligu prvaka i Europsku ligu”, kazao je Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe.

Odluka u siječnju 2016.

Trenutačno se tehnologija na europskim stadionima koristi u najjačim ligama Engleske, Francuske, Njemačke i Italije. Uefa će se prvo morati odlučiti koju tvrtku će izabrati, a poteškoće bi mogla imati u opremanju stadiona.

“Opremiti bi morali oko 80 igrališta u Europi, a trenutno se tehnologija koristi u četiri države. To znači da samo 20 od 80 klubova u europskim natjecanjima ima tu tehnologiju na svojim stadionima. Zbog toga bi došlo do logističkih i operativnih izazova i njih treba prvo analizirati”, kazao je Infantino, dodavši da će konačnu odluku uefa donijeti sljedeći mjesec.