Izbornik Ante Čačić najavio je predstojeće utakmice, a ovo je 5 njegovih najvažnijih zapažanja

Zbog problema s lijevim bekom, izbornik je najavio novi sustav igre

Ante Čačić
FOTO: PIXSELL

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ovom tjednu očekuju dvije prijateljske utakmice, protiv Izraela u Osijeku (23. ožujka) i u gostima kod Mađara u Budimpešti (26. ožujka). Izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za novinare, a ovo su njegova najvažnija zapažanja.

1. Bez zamjene za Pjacu

Marko Pjaca je otpao zbog ozljede, ali novog igrača nisam zvao. Odlučili smo se za manji broj igrača, želim da svi u ove dvije utakmice dobiju određenu minutažu. Moram naglasiti da oni koji nisu na popisu nisu otpisani za Euro. Ima još prostora” rekao je Ante Čačić.

Čak i za Pjacu. Izbornik ga nije otpisao za nastup u Francuskoj.

“Odlično je ušao u proljetni dio sezone, sigurno da bi nam oplemenio konkurenciju u momčadi. Vjerujem da će se oporaviti, da će za njega biti dovoljno vremena kako bi nam igrama pokazao da je spreman za Euro”, dodao je izbornik.

2. Novi dresovi

Prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske bit će i prilika za predstavljanje novih dresova, u Osijeku će Vatreni istrčati u prvoj garnituri, bijeloj s crvenim kvadratićima, dok će tri dana kasnije zaigrati u Budimpešti u plavom dresu.

“Veseli me što ćemo u novom dresu prvi put nastupiti upravo u Osijeku, gdje smo sjajno prihvaćeni i gdje se odlično osjećamo. Reprezentacija je u Slavoniji uvijek dočekana s posebnom toplinom”, dodao je izbornik Čačić.

3. Mađari svjetlosnim godinama ispred nas

“Nama je rezultat uvijek u prvom planu, napravit ćemo sve da uhvatimo dvije pobjede. Mislim da su Izrael i Mađarska suparnici po mjeri. Svaka momčad ima svoju težinu, Mađari su također na Europskom prvenstvu. Puno ulaže u nogomet, infrastrukturu, što kod nas nije slučaj. Bojim se da nas ne preteknu po rezultatima u budućnosti. Po uvjetima koje imaju za rad, svjetlosnim su godinama ispred nas. Izrael sigurno u Osijek dolazi motiviran, vidio sam da je njihov izbornik pozvao puno iskusnih igrača”, pojasnio je Čačić.

4. Promjena sustava igre

Izbornika najviše muči pitanje lijevog beka. Za sada, u sastavu nema ni jednog, što će, najavio je, donijeti i neke promjene u sastavu.

“Već smo konstatirali da lijeva strana obrane još nije standardizirana. Ostali smo bez Pivarića, a sada nisam zvao igrače koji su konkurirali za te pozicije. Nešto ćemo pokušati mijenjati i u sustavu igre. Ne bih sada otkrivao promjene, vidjet ćete sve na utakmici.”

5. Zadovoljstvo zbog pobjede Hajduka

Prokomentirao je Čačić i nedjeljni derbi Hajduka i Dinama koji je otišao na stranu Splićana.

“Veseli me da smo gledali kvalitetan hrvatski derbi i što je Hajduk stigao do vrijedne pobjede. To je dobro za ligu, bitno je da neizvjesnost traje što duže. Imamo reprezentativce u Dinamu, Hajduku i Rijeci, bitno je da oni do kraja sezone budu u pravoj formi. Dobro je što smo gledali dva derbija bez ikakvih repova”.