Izbornik rukometaša Babić smanjio popis na 20 igrača uoči kvalifikacija za Oi, Alilović otpao zbog osobnih razloga

Kvalifikacijski turnir održava se od 8. do 10. travnja u Danskoj

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Mirko Alilovic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik seniorske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je skraćeni popis od 20 hrvatskih rukometaša za pripreme i nadolazeći kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre 2016. godine.
Okupljanje hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, u sklopu priprema i odlaska na kvalifikacijski turnir, predviđeno je u dva navrata.

Okupljanje je zakazano za petak, 1. travnja, u 14 sati ispred hotela Panorama u Zagrebu od kuda će se krenuti put Ivanić-Grada gdje će reprezentacija odrađivati treninge. Dio igrača reprezentaciji će se u Ivanić-Gradu priključiti u nedjelju, 3. travnja.

Tri golmana na popisu

– Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozljede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje. Na popisu nema Mirka Alilovića s kojim sam obavio razgovor. Rekao je kako iz osobnih razloga nije spreman te poštujući njega i njegovu odluku odabrali smo još jednog vratara. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića, izjavio je Željko Babić.

Izbornik Željko Babić na pripreme je pozvao sljedeće igrače – vratari: Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Ivan Stevanović (PPD Zagreb); igrači u polju: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ilija Brozović (Kiel), Krešimir Kozina (Flensburg-Handewitt), Marino Marić (Melsungen), Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Denis Buntić (Vive Tauron Kielce), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse Berlin), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb).

Kvalifikacijski turnir na rasporedu je od 8. do 10. travnja u Herningu u Danskoj, a plasman na Olimpijske igre Hrvatska će tražiti protiv Danske, Norveške i Bahreina.