Izbornik vaterpolista Tucak vjeruje da njegova selekcija može daleko i kako je poraz od Srbije zaboravljen

U osmini finala Hrvatska bi trebala igrati protiv Nizozemske

02.12.2013., Zagreb - Konferencija za medije Hrvatskog vaterpolskog saveza povodom prve utakmice skupine B europskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.Izbornik reprezentacije Ivica Tucak.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak bio je zadovoljan visokom (20-5) pobjedom nad Francuskom u drugom kolu Europskog prvenstva u Beogradu.

“Možda konačan rezultat izgleda da je ovo bila lagana partija, no vjerujte, Francuska nije nimalo bezazlena momčad. Baš zato me veseli što smo zaboravili sve ono što se dogodilo protiv Srbije i što su momci odigrali kao da je turnir krenuo od početka. Vjerujem u ovo momčad i mislim da možemo jako daleko”, kazao je Tucak.

Ili Mađari ili Grci u četvrtfinalu

Hrvatska će biti druga u skupini i u osmini finala bi trebala igrati protiv Nizozemske. Čini se kako je hrvatska selekcija već upisala i tu pobjedu (a još ih čeka u četvrtak Malta), jer se razmišlja o četvrtfinalu i utakmici protiv Mađarske ili Grčke.

“Kako su između sebe odigrali neodlučeno, treba samo pričekati zadnje kolo da vidimo tko će biti prvi zbog gol razlike. Srbija i mi idemo na taj par i to je bez sumnje najjači mogući četvrtfinalni okršaj. No, kako sam rekao, mi želimo jako daleko i idemo korak po korak”, završio je Tucak.

Sukno kaže da Francuzi nisu toliko slabi

“Dobro smo danas odradili utakmicu. Francuska nije toliko slab protivnik koliko rezultat danas pokazuje. Bili smo na visokom nivou. Sada smo gotovo sigurno drugi. Malta je najslabiji protivnik u skupini, vjerujem da ćemo osminu finala proći, a onda se koncentriramo za četvrtfinale gdje očekujemo pravog protivnika!“ – izjavio je Sandro Sukno.