Izgleda da je Perez pronašao igrača kojim će primiriti ljutite navijače Reala

Agüero je želio u Real i iz Atletica, ali klub ga tada nije pustio

Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero celebrates his third goal during the English Premier League football match between Manchester City and Queens Park Rangers at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on May 10, 2015.  AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications
FOTO: AFP

Svaki ljetni prijelazni rok nogometaša predsjednik madridskog Reala Florentino Perez iskoristio za snaženje momčadi i veselje navijača kluba. Teško je vjerovati da će u nadolazećim mjesecima propustiti učiniti isto, a kao najzvučnije ime za pojačanje ističe se Sergio Agüero. Argentinski napadač Manchester Cityja spominjao se u istom kontekstu i 2011. godine kada je napuštao Atletico.

Pomirba s navijačima

Agüera u tim trenucima nije smetalo što ga navijači već unaprijed prozivaju izdajicom, želio je taj transfer, a sam posao prekinuli su iz Atletica odbivši prodati zvijezdu momčadi gradskom rivalu. Znalo se već tada da će zet Diega Maradone do Reala stići okolnim putem, a čini se da je on vodio preko Manchestera u kojem se ove sezone okitio naslovom najboljeg strijelca engleskog prvenstva.

[youtube=&w=560&h=315&t=11]

https://www.youtube.com/watch?v=nuTT6nD3k4c

Perezu je potrebno umiliti se navijačima koji godinama čekaju na naslov prvaka i zbog činjenice da je otpustio trenera Carla Ancelottija unatoč javnom protivljenju istaknutih članova momčadi. Agüero, koji nikada nije prodao svoju kuću u elitnoj četvrti Madrida, bio bi dobar poklon koji bi mogao voditi u smjeru pomirenja. Ugovorno je Agüero za Manchester City vezan do kraja lipnja 2019. godine.