Izvučeni su parovi Europske lige, a ždrijeb je spojio dva najveća engleska kluba

Prvi put u povijesti ta će dva kluba igrati izvan domaćih natjecanja

Manchester United's French striker Anthony Martial (R) intercedes between Manchester United's Belgian midfielder Marouane Fellaini (L) and Liverpool's Brazilian midfielder Lucas Leiva (C) as they exchange words after a challenge during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, northwest England, on January 17, 2016.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / PAUL ELLIS
FOTO: AFP

Ždrijeb Europske lige ovog petka u Nyonu donio je niz zanimljivih parova osmine finala. Darijo Srna i Eduardo da Silva igrat će s Anderlechtom dok će Bayer Leverkusen Tina Jedvaja igrati sa španjolskim VIllarrealom.

Engleski derbi

Svakako najzanimljiviji par je onaj između engleskih velikana Liverpoola Dejana Lovrena i Manchester Uniteda. Prvi put u povijesti ove će dvije momčadi zaigrati izvan domaćih natjecanja, odnosno u Europi.

Pri tome je zanimljivo je i da je u posljednjih 11 utakmica Manchester United slavio u njih devet uključujući i posljednjih pet. Da je psihološka perdnost na strani momčad Louisa van Gaala govori i podatak da je United izgubio samo u jednoj od devet utakmica s engleskim klubovima u Europi. Upisali su šest pobjeda i dva remija.

Drugi najzanimljiviji par je onaj Borussia Dortmund i Tottenhama. Riječ je o drugoplasiranim momčadima njemačke odnosno engleske lige. Ždrijeb je također spojio i dva španjolska kluba Athletic Bilbao i Valenciju.

Parovi:

Šahtar – Anderlecht

Basel – Sevilla

Villarreal – Bayer Leverkusen

Athletic Bilbao – Valencia

Liverpool – Manchester United

Sparta Prag – Lazio

Borussia Dortmund – Tottenham

Fenerbahče – Braga