Jedan španjolski dnevni list uvrstio je Alena Halilovića na popis najboljih (i pritom ga poprilično nahvalio)

'Ogromnim koracima nastavlja svoj rast u velikog igrača.'

FOTO: Screenshot

Hrvatskog nogometnog reprezentativca Alena Halilovića madridski sportski dnevnik Marca uvrstila je u krug još sedmorice koju se apostrofira najboljim pojačanjima klubova u ovoj sezoni španjolskog prvenstva.

Svog je veznjaka, podsjetimo, Barcelona krajem kolovoza proslijedila Sportingu na jednogodišnju posudbu i igračko oformljavanje što je, ispostavilo se, ispao sjajan potez za samog igrača koji se vrlo brzo prometnuo u nositelja igre kluba iz Gijona. Dva pogotka i tri asistencije otkriva statistika, no ne i sve ono što Halilović nudi na travnjaku.

Izrasta u velikog igrača

Među ostalima koje španjolski sportski dnevnik spominje, tu se nalaze Realov Casemiro, Sevillin Konopljanka, Atleticov Carrasco, a za hrvatskog veznjaka Sportinga iz Gijona kazuje se sljedeće:

“Mladi je Hrvat otišao u Sporting po minutažu koja mu je u Barceloni nedostajala i u potpunosti pogodio tim potezom. Vođa je momčadi od kojega u trenucima posjeda lopte možete očekivati da se svašta dogodi. Ogromnim koracima nastavlja svoj rast u velikog igrača.”