John McEnroe bi igrao protiv Serene Williams i vjeruje da bi pobijedio

"Serena bi jako puno izgubila da ju porazi starac poput mene", smatra Amerikanac

FOTO: AFP

Na gostovanju u jednom talk showu 56-godišnji umirovljeni tenisač John McEnroe izjavio je da bi mogao pobijediti trenutno prvu tenisačicu svijeta Serenu Williams.

McEnroe se od aktivnog igranja oprostio 1992. godine. U karijeri je osvojio sedam Grand slam naslova, a sada je ideju o dvoboju sa Serenom cijenio intrigantnom.

https://twitter.com/positronglove/status/634571242956324864

Radilo bi se o meču koji bi privukao veliku pažnju, a američki tenisač ga je usporedio s nedavno održanom boksačkom `borbom stoljeća` između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa koja je stvorila više od 500 milijuna dolara prihoda diljem svijeta. “Ako su platili toliko novca Mayweatheru i onom drugom…”, prokomentirao je.

Svi bi mogli izgubiti

“Serena bi jako puno izgubila da je porazi starac poput mene. A i ja mogu puno izgubiti. Jer ako me porazi žena, neću smjeti ući niti u jednu mušku svlačionicu u sljedećih 15 godina ili možda do kraja života”, poručio je McEnroe.

Inače, mečevi između slavnih umirovljenih tenisača i aktivnih tenisačica nisu novost. Prvi slavni takav slučaj datira iz 1973. godine kada je Bobby Riggs uvjerljivo svladao Margaret Court.